Το Fab Lab Αthens ανοίγει τις πόρτες του

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου «Design and Make_» που φιλοδοξεί να μυήσει τους Αθηναίους στον σχεδιασμό και την κατασκευή της ψηφιακής παραγωγής.

Το Fab Lab Αthens ανοίγει τις πόρτες του

Το Fab Lab Athens –μέρος του παγκόσμιου δικτύου των μικρών μονάδων έρευνας, διάδοσης τεχνολογίας και ψηφιακής κατασκευής Fab Labs– περιμένει μικρούς και μεγάλους για να ενημερώσει σχετικά με δράσεις, ερευνητικά προγράμματα και υπηρεσίες που προσφέρει, σε μία εκδήλωση ανοιχτών θυρών.

Το Fab Lab Αthens ανοίγει τις πόρτες του - εικόνα 1

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από το πρωί και φτάνοντας μέχρι τις βραδινές ώρες, η διημερίδα «Design and Make_: Σχεδιασμός και Kατασκευή στην ψηφιακή παραγωγή» παρουσιάζει από εφαρμογές ρομποτικής, Hardware ανοιχτού κώδικα και Hardware Hacking μέχρι διαδραστικά εκθέματα, εφαρμογές λογισμικού ανοιχτού κώδικα στο σχεδιασμό και Ευφυή υλικότητα.

Κοινό και επισκέπτες που προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα, δραστηριοποιούνται στους τομείς του σχεδιασμού, της βιομηχανίας, των κατασκευών, της τεχνολογίας, της παραγωγής και της εκπαίδευσης ή απλώς ενδιαφέρονται για να ενημερωθούν, έρχονται σε επαφή με τα μηχανήματα και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί, ερευνά και τελικά χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει το Fab Lab Athens.

Το Fab Lab Αthens ανοίγει τις πόρτες του - εικόνα 2

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου:

Παρασκεύη 12/1/18

11 π.μ.- 6 μ.μ.: Ανοιχτή έκθεση του Fab Lab Athens στους χώρους του εργαστηρίου ψηφιακής κατασκευής (Digital Fabrication) της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
11 π.μ.- 8 μ.μ.: Ανοιχτή έκθεση του Fab Lab Athens στο ισόγειο του κτιρίου Αβέρωφ της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
Ξενάγηση στους χώρους και τα εκθέματα ανά μία ώρα.

Σάββατο 13/1/18

11 π.μ.- 5 μ.μ.: Ανοιχτή έκθεση του Fab Lab Athens στους χώρους του εργαστηρίου ψηφιακής κατασκευής (Digital Fabrication) της Αρχιτεκτονκής Σχολής ΕΜΠ
11 π.μ.-9 μ.μ.: Ανοιχτή έκθεση του Fab Lab Athens στο ισόγειο του κτιρίου Αβέρωφ της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ Ξενάγηση στους χώρους και τα εκθέματα ανά μία ώρα
5 -8.30 μ.μ.: Σειρά ομιλιών και παρουσίαση του Fab Lab Athens
8.30 -9.30 μ.μ.: Ανοιχτή συζήτηση 20.30-21.30

i Σχολή Αρχιτεκτόνων - συγκρότημα ΕΜΠ, Πατησίων 42 (αίθουσες κτιρίου Αβέρωφ και εργαστήριο FabLab Athens), Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"People on trees": Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπλέκει το σαιξπηρικό δράμα με την οικολογική καταστροφή

Ένας διάλογος επί σκηνής, προβολές και περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.

Φοιτητές του ΑΠΘ παρουσιάζουν μια σειρά video art στη ψηφιακή πλατφόρμα VisualcontainerTV

Η ενότητα αποτελείται από 11 έργα βίντεο που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του εργαστηρίου με διάφορες τεχνικές, στο πλαίσιο μαθημάτων υπό την επίβλεψη της διδακτικής ομάδας του Εργαστηρίου Νέων Μέσων.

Οι "Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου" στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενήσει μια από τις σημαντικότερες συλλογές της χώρας αποτελούμενη από πολύτιμα έργα ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης μεταφέρει στον καμβά τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου

Η νέα σειρά έργων από τον ιδρυτή του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται σε μια συνολική έκθεση με την επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.