Επένδυση στον πολιτισμό

Το 2ο Athens Culture Symposium έρχεται για να απαντήσει όλα τα ερωτήματα γύρω από το ελληνικό πολιτιστικό προϊόν και την τουριστική δυναμική που μπορεί να αναπτύξει.

Επένδυση στον πολιτισμό

Μπορεί ο ελληνικός πολιτισμός να βοηθήσει τον τουρισμό και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποτελώντας ένα από τα βασικά στηρίγματα προώθησης της οικονομίας ως εργαλείο ανάπτυξης και επένδυσης;

Επένδυση στον πολιτισμό - εικόνα 1

«Τα τελευταία 20 χρόνια, επιμένω σε κάτι που πολλές φορές στενοχωρεί τους δημιουργούς. Eπιμένω ότι ο κόσμος του πολιτισμού πρέπει να μιλήσει τη γλώσσα της οικονομίας» έλεγε η πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Ζωζώ Λιδωρίκη, στο πρώτο Athens Culture Symposium, που φέτος επιστρέφει για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα γύρω από το ελληνικό πολιτιστικό προϊόν.

Δίνοντας ραντεβού τη Δευτέρα 13/11, στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (αμφιθέατρο Cotsen), το 2ο Athens Culture Symposium βάζει την αξιοποίηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και την αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση πολιτισμού-τουρισμού στο επίκεντρο της πλατφόρμας διαλόγου του. Με σύνθημα «επενδύοντας στον πολιτισμό» και στόχο την ανάδειξη μιας αποτελεσματικής στρατηγικής ανάπτυξης, η ημερίδα συγκεντρώνει ένα εξειδικευμένο πάνελ από εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων, αλλά και επιχειρηματίες του ελληνικού και ξένου εμπορίου.

Παρουσία των υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού Λυδίας Κονιόρδου και Έλενας Κουντουρά, το πρόγραμμα των ομιλιών ξεκινάει στις 12.30 μ. και συνεχίζεται μέχρι το απόγευμα, κλείνοντας με ένα χαλαρό κλίμα συζήτησης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.