Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό!

Ξωτικά, μάγοι, γενναίοι πολεμιστές και μυθικά πλάσματα απ’ όλο τον γαλαξία μεταφέρουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε ένα φανταστικό σύμπαν... και όλα αυτά δωρεάν!

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό!

Ξωτικά, μάγοι, γενναίοι πολεμιστές και μυθικά πλάσματα απ’ όλο τον γαλαξία μεταφέρουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε ένα φανταστικό σύμπαν... και όλα αυτά δωρεάν!

Το ΦantastiCon πρόκειται για ένα εξειδικευμένο φόρουμ που έχει στόχο την προώθηση της κουλτούρας του Φανταστικού σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις της. Στο ψυχαγωγικό του show, μπορείτε να ενημερωθείτε και να ανταλλάξετε γνώμες και απόψεις για σχετικά θέματα και ενδιαφέροντα όπως βιβλία, κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια, video games, χειροτεχνίες και έργα τέχνης.

Μετά τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, το ΦantastiCon επιστρέφει και καλεί όλους τους φίλους του Φανταστικού να συμμετέχουν σε μια μοναδική διήμερη γιορτή. Οι χώροι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης γεμίζουν ξανά στις 7 - 8/10, με μυθικά πλάσματα απ’ όλο τον πλανήτη και δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα.

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό! - εικόνα 1
Φantasticon Cosplay

Το φετινό πρόγραμμα είναι γεμάτο με καλλιτεχνικά δρώμενα, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια συγγραφής, μετάφρασης, κατασκευών και μεσαιωνικού χορού, συναυλία του συγκροτήματος «Woodwinds of Avalon», sessions του παιχνιδιού ρόλων «Dungeons and Dragons», quiz γνώσεων για το έργο του συγγραφέα Stephen King, panel συζήτησης «Star Wars vs Star Trek», συναντήσεις με καλλιτέχνες του χώρου και άλλα πολλά. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν ακόμη να γίνουν κριτές στο διαγωνισμό ψηφιακής τέχνης ΦantasticArt 2017, να αναδείξουν τους νικητές του διαγωνισμού cosplay Fantasy Champions 2017, να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα στο χώρο του φανταστικού και να περιπλανηθούν στην έκθεση βιβλίων, χειροποίητων αντικειμένων, διακοσμητικών και παιχνιδιών.

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό! - εικόνα 2
Η Kate Madison στην ταινία «Born of hope»

Επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ είναι η Βρετανίδα Kate Madison, ηθοποιός και σκηνοθέτης των «Born of Hope» και «Ren». Οι δύο ταινίες θα προβληθούν και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Επίσης, τιμώμενο πρόσωπο της φετινής χρονιάς είναι η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέας Ιωάννα Μπουραζοπούλου, στο έργο της οποίας πραγματοποιείται εκτενές αφιέρωμα.

Το «ΦantastiCon 2017» διοργανώνετε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Φανταστικού και την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC).

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 11:00 – 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό! - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.