Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό!

Ξωτικά, μάγοι, γενναίοι πολεμιστές και μυθικά πλάσματα απ’ όλο τον γαλαξία μεταφέρουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε ένα φανταστικό σύμπαν... και όλα αυτά δωρεάν!

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό!

Ξωτικά, μάγοι, γενναίοι πολεμιστές και μυθικά πλάσματα απ’ όλο τον γαλαξία μεταφέρουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ σε ένα φανταστικό σύμπαν... και όλα αυτά δωρεάν!

Το ΦantastiCon πρόκειται για ένα εξειδικευμένο φόρουμ που έχει στόχο την προώθηση της κουλτούρας του Φανταστικού σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις της. Στο ψυχαγωγικό του show, μπορείτε να ενημερωθείτε και να ανταλλάξετε γνώμες και απόψεις για σχετικά θέματα και ενδιαφέροντα όπως βιβλία, κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια, video games, χειροτεχνίες και έργα τέχνης.

Μετά τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, το ΦantastiCon επιστρέφει και καλεί όλους τους φίλους του Φανταστικού να συμμετέχουν σε μια μοναδική διήμερη γιορτή. Οι χώροι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης γεμίζουν ξανά στις 7 - 8/10, με μυθικά πλάσματα απ’ όλο τον πλανήτη και δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα.

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό! - εικόνα 1
Φantasticon Cosplay

Το φετινό πρόγραμμα είναι γεμάτο με καλλιτεχνικά δρώμενα, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια συγγραφής, μετάφρασης, κατασκευών και μεσαιωνικού χορού, συναυλία του συγκροτήματος «Woodwinds of Avalon», sessions του παιχνιδιού ρόλων «Dungeons and Dragons», quiz γνώσεων για το έργο του συγγραφέα Stephen King, panel συζήτησης «Star Wars vs Star Trek», συναντήσεις με καλλιτέχνες του χώρου και άλλα πολλά. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν ακόμη να γίνουν κριτές στο διαγωνισμό ψηφιακής τέχνης ΦantasticArt 2017, να αναδείξουν τους νικητές του διαγωνισμού cosplay Fantasy Champions 2017, να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα στο χώρο του φανταστικού και να περιπλανηθούν στην έκθεση βιβλίων, χειροποίητων αντικειμένων, διακοσμητικών και παιχνιδιών.

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό! - εικόνα 2
Η Kate Madison στην ταινία «Born of hope»

Επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ είναι η Βρετανίδα Kate Madison, ηθοποιός και σκηνοθέτης των «Born of Hope» και «Ren». Οι δύο ταινίες θα προβληθούν και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Επίσης, τιμώμενο πρόσωπο της φετινής χρονιάς είναι η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέας Ιωάννα Μπουραζοπούλου, στο έργο της οποίας πραγματοποιείται εκτενές αφιέρωμα.

Το «ΦantastiCon 2017» διοργανώνετε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Φανταστικού και την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC).

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 11:00 – 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Το ΦantastiCon και πάλι... φανταστικό! - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.