«Λέξεις και Σκέψεις» για τον φεμινισμό

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται την βραβευμένη Αμερικανοαιγύπτια δημοσιογράφο Μόνα Ελταχάουι για μια συζήτηση γύρω από μαντίλες, υμένες και σεξουαλική επανάσταση.

«Λέξεις και Σκέψεις» για τον φεμινισμό

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται την βραβευμένη Αμερικανοαιγύπτια δημοσιογράφο Μόνα Ελταχάουι για μια συζήτηση γύρω από μαντίλες, υμένες και σεξουαλική επανάσταση.

«Λέξεις και Σκέψεις» για τον φεμινισμό - εικόνα 1

Το όνομά της συγκαταλέγεται στους ανταποκριτές ειδήσεων του πρακτορείου Reuters στη Μέση Ανατολή και σε αρθρογράφους εφημερίδων παγκόσμιας εμβέλειας. Η Αμερικανοαιγύπτια δημοσιογράφος Μόνα Ελταχάουι, όμως, βρίσκεται και μεταξύ των χιλιάδων διαδηλωτών της Αιγυπτιακής Επανάστασης του 2011 που κακοποιήθηκαν, καθώς επίσης και στη λίστα με τις 150 ατρόμητες γυναίκες του 2012 αλλά και σε αυτή των νικητών του βραβείου Samir Kassir «Ελευθερίας του Τύπου» που απονείμει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη Δευτέρα 12/6 στις 7 μ.μ., στα πλαίσια του κύκλου «Λέξεις και Σκέψεις» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, η Μόνα Ελταχάουι συζητά με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Οικονομάκου σχετικά με τη ζωή των γυναικών στη Μέση Ανατολή και εξηγεί τους λόγους που την κάνουν να δηλώνει περήφανη και φιλελεύθερη μουσουλμάνα, αλλά και γιατί το βιβλίο της με τίτλο «Μαντίλες και παρθενικοί υμένες: Γιατί η Μέση Ανατολή χρειάζεται μια σεξουαλική επανάσταση» προκαλεί και ταυτόχρονα συγκινεί.

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Διανομή δελτίων εισόδου από τις 6 μ.μ.

Οι συζητήσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.