Για δεκατρείς μέρες η ισπανόφωνη λογοτεχνία γιορτάζει στην Αθήνα... Δείτε το πρόγραμμα και τον χάρτη των εκδηλώσεων

Το Ιβηροαμερικανικό φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» επιστρέφει για 9η χρονιά στην Αθήνα και σε καλεί να γνωρίσεις την τέχνη που μιλάει αποκλειστικά την ισπανική.

Για δεκατρείς μέρες η ισπανόφωνη λογοτεχνία γιορτάζει στην Αθήνα... Δείτε το πρόγραμμα και τον χάρτη των εκδηλώσεων

Το Ιβηροαμερικανικό φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» επιστρέφει για 9η χρονιά στην Αθήνα και σε καλεί να γνωρίσεις την τέχνη που έρχεται από τα πέρατα του Ατλαντικού.

Για δεκατρείς μέρες η ισπανόφωνη λογοτεχνία γιορτάζει στην Αθήνα... Δείτε το πρόγραμμα και τον χάρτη των εκδηλώσεων - εικόνα 1
Έργο της Κολομβιανής ζωγράφου Χούλια Γκερέρο

Θες να πάρεις μία γεύση από την καλλιτεχνική ματιά της Ιβηρικής χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής; Τότε το Ιβηροαμερικανικό φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» είναι η κατάλληλη ευκαιρία! Από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου, επιστρέφει για 9η χρονιά το μεγάλο πολιτιστικό event στην Αθήνα (και από τις 16-19/6 στη Λευκάδα), που έχει πλέον καθιερωθεί σαν διαπολιτισμικός θεσμός, αγκαλιάζοντας ζεστά όλες τις μορφές τέχνης, με σχεδόν όλες του τις δράσεις να μην ζητούν αντίτιμο!

Με αφετηρία την δωρεάν έκθεση «Latin Portraits» της Κολομβιανής ζωγράφου Χούλια Γκερέρο (7/6, 7:30 μ.μ.) στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34), το φεστιβάλ ΛΕΑ ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα, απλώνοντας τις δράσεις του σε δέκα διαφορετικά σημεία μέσα στο κέντρο των Αθηνών. Ωστόσο, το φεστιβάλ εγκαινιάζεται επίσημα την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364).

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φεστιβάλ ΛΕΑ αποδεικνύει την αγάπη του για την μαγεία των γραμμάτων με κάθε τρόπο. Ποιητικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων (βλ. «Όσα άφησε πίσω η καταιγίδα» του Σεσάρ Ρενχίφο), αφιερώματα σε συγγραφείς (σαν αυτό στον Ρικάρντο Πίγκλια), συνεντεύξεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με προσκεκλημένους συγγραφείς φέρνουν ένα λογοτεχνικό ποτ πουρί κάθε είδους γραφής από την Ισπανία, την Πορτογαλία αλλά και την Λατινική Αμερική.

Το ΛΕΑ μάλιστα ανοίγει φέτος παραπάνω την αγκαλιά του για τις τέχνες αυτών των χωρών, φτιάχνοντας ένα καλλιτεχνικό κολλάζ από εργαστήρια θεάτρου, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και πολλά άλλα. Ακούστε μελοποιημένο Καβάφη στα καταλανικά, δοκιμάστε μπουκιές από παραδοσιακά τάπας Ισπανίας και παρασυρθείτε από τον ρυθμό του ανδαλουσιανού φλαμένκο, χωρίς να φύγετε καν από το κέντρο της πόλης!
Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.