Προσοχή! Φεστιβάλ Πειραμάτων στο Περιστέρι...

Ετοιμαστείτε για το 1ο Φεστιβάλ Πειραμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που μας συστήνει τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος.

Προσοχή! Φεστιβάλ Πειραμάτων στο Περιστέρι...

Ετοιμαστείτε για το 1ο Φεστιβάλ Πειραμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που μας συστήνει τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος.

Προσοχή! Φεστιβάλ Πειραμάτων στο Περιστέρι... - εικόνα 1

Έλληνες και ξένοι επιστήμονες δίνουν ραντεβού στο πρώτο διήμερο Φεστιβάλ Πειραμάτων, η θεματική του οποίου απλώνεται σε όλο το εύρος των επιστημών. Η φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, η αστρονομία, το διάστημα, η ψηφιακή τεχνολογία, η πληροφορική, αλλά και οι περιβαλλοντικές επιστήμες συστήνονται στο κοινό μέσα από επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα.

Οι δράσεις της πρώτης μέρας του φεστιβάλ, 31/3, απευθύνονται σε σχολεία, ενώ την 1 Απριλίου τα δρώμενα είναι ανοιχτά για όλους. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών περιλαμβάνουν πειράματα και εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, και σεμινάρια με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, ενώ οι καλύτερες εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών θα βραβευθούν με ειδικό βραβείο αριστείας από την ένωση.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6979774903, στα γραφεία της Ε.Ε.Φ. (210 3635701, 2103610690) και στο http://eef.gr/enimerosi/1407-mathites-gimnasiou-likeioy.html

ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1, 2105783260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.