Προσοχή! Φεστιβάλ Πειραμάτων στο Περιστέρι...

Ετοιμαστείτε για το 1ο Φεστιβάλ Πειραμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που μας συστήνει τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος.

Προσοχή! Φεστιβάλ Πειραμάτων στο Περιστέρι...

Ετοιμαστείτε για το 1ο Φεστιβάλ Πειραμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που μας συστήνει τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος.

Προσοχή! Φεστιβάλ Πειραμάτων στο Περιστέρι... - εικόνα 1

Έλληνες και ξένοι επιστήμονες δίνουν ραντεβού στο πρώτο διήμερο Φεστιβάλ Πειραμάτων, η θεματική του οποίου απλώνεται σε όλο το εύρος των επιστημών. Η φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, η αστρονομία, το διάστημα, η ψηφιακή τεχνολογία, η πληροφορική, αλλά και οι περιβαλλοντικές επιστήμες συστήνονται στο κοινό μέσα από επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα.

Οι δράσεις της πρώτης μέρας του φεστιβάλ, 31/3, απευθύνονται σε σχολεία, ενώ την 1 Απριλίου τα δρώμενα είναι ανοιχτά για όλους. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών περιλαμβάνουν πειράματα και εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, και σεμινάρια με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, ενώ οι καλύτερες εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών θα βραβευθούν με ειδικό βραβείο αριστείας από την ένωση.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6979774903, στα γραφεία της Ε.Ε.Φ. (210 3635701, 2103610690) και στο http://eef.gr/enimerosi/1407-mathites-gimnasiou-likeioy.html

ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1, 2105783260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μαρία Λάλου: "Στο διαδίκτυο πλέον βιώνουμε μία περιοριστική, σκηνοθετημένη πραγματικότητα"

Η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα μιλάει για την ιδέα πίσω από το πρόγραμμα "Μηχανισμούς της Θέασης", το οποίο εξερευνά με πολλούς τρόπους την έννοια της παρακολούθησης και την περίπλοκη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την ψηφιακή πραγματικότητα.

"Άσμα Ασμάτων": Η Ελένη Μωραΐτη υμνεί τον έρωτα, την αγάπη και τα βαθύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος

Πρόκειται κατά βάση για έργα μεγάλων διαστάσεων σε καμβά, καθώς επίσης δίπτυχα και τρίπτυχα σε ξύλο, που λειτουργούν που αποκαλύπτουν και οπτικοποιούν κόσμους συναισθημάτων και ταυτόχρονα την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι "Αιθέριοι κόσμοι" της Τατιάνα Τολστάγια στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, καθηγήτρια Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μεταφράστρια του βιβλίου και Αναστασία Χατζηγιαννίδη, σλαβολόγος και διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν νέο κύκλο εκθέσεων

Ο θεματικός κύκλος του ΕΜΣΤ "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;" συνεχίζεται με έξι νέα πρότζεκτ από γυναίκες δημιουργούς.

"Broken Mirror": Δέκα καλλιτέχνες, εννέα ζωγράφοι και ένας γλύπτης, στέκονται απέναντι στον σπασμένο καθρέφτη

Οι καλλιτέχνες διερευνούν τα όρια τόσο του προσωπικού τους κόσμου όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει, ενός κόσμου απειλητικού, που αλλάζει συνεχώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι εκδόσεις Ίκαρος καλωσορίζουν τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό με την βραβευμένη συλλογή "Αστείο"

Η νέα αυτή συνεργασία εγκαινιάζεται με την επανέκδοση της βραβευμένης του συλλογής διηγημάτων που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες, ενώ θα ακολουθήσει και η επανέκδοση της συλλογής "Το παιδί".