Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι

Αφιερωμένη στην τέχνη του δρόμου είναι η εκδήλωση Art History Week με σημαντικούς Έλληνες street artists και διαδραστικό χαρακτήρα.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι

Αφιερωμένη στην τέχνη του δρόμου είναι η εκδήλωση Art History Week, που διοργανώνει το Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή. H πρωτοβουλία ανήκει στους φοιτητές του Art History Society, από το Τμήμα Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich. Η εκδήλωση με τίτλο Graffiti Art Live είναι ανοιχτή στο κοινό και περιλαμβάνει ομιλίες και live δημιουργία γκράφιτι από διάσημους Έλληνες street artists.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 1

Γνωστοί μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, οι street artists Όλγα Αλεξοπούλου, ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Ντόκος και ο Cacao Rocks θα μιλήσουν σε φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την ιστορία του γκράφιτι και τη δουλειά τους. Στη συνέχεια θα απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από τα όρια της τέχνης και του βανδαλισμού και θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για την τέχνη στους δημόσιους χώρους.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 2

Για τη σπουδαιότητα της διατήρησης αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης θα μιλήσει και η Μαρία Χατζηδάκη, καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθηνών και προστάτιδα του γκράφιτι. Η ίδια είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας St.a.co., μοναδικής σε όλο τον κόσμο, που συντηρεί αφιλοκερδώς τα έργα τέχνης του δρόμου.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 3

Εντυπωσιακή αναμένεται και η λήξη του διήμερου event, καθώς ο Cacao Rocks θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζήσουν live τη δημιουργία ενός γκράφιτι, να εκφραστούν με σπρέι και να ανακαλύψουν… έναν νέο Banksy μέσα τους και ανάμεσά τους.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 4

Το Graffiti Art Live θα διεξαχθεί στον ιδιαίτερο χώρο του Black Box Theatre του Deree, ενός χώρου που κυμαίνεται στα όρια του underground και του καλλιτεχνικού, του οποίου το ύφος ταιριάζει ιδανικά σε μία εκδήλωση με θέμα το γκράφιτι.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://www.acg.edu/events/art-history-week-2017/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.