Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι

Αφιερωμένη στην τέχνη του δρόμου είναι η εκδήλωση Art History Week με σημαντικούς Έλληνες street artists και διαδραστικό χαρακτήρα.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι

Αφιερωμένη στην τέχνη του δρόμου είναι η εκδήλωση Art History Week, που διοργανώνει το Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή. H πρωτοβουλία ανήκει στους φοιτητές του Art History Society, από το Τμήμα Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich. Η εκδήλωση με τίτλο Graffiti Art Live είναι ανοιχτή στο κοινό και περιλαμβάνει ομιλίες και live δημιουργία γκράφιτι από διάσημους Έλληνες street artists.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 1

Γνωστοί μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, οι street artists Όλγα Αλεξοπούλου, ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Ντόκος και ο Cacao Rocks θα μιλήσουν σε φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την ιστορία του γκράφιτι και τη δουλειά τους. Στη συνέχεια θα απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από τα όρια της τέχνης και του βανδαλισμού και θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για την τέχνη στους δημόσιους χώρους.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 2

Για τη σπουδαιότητα της διατήρησης αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης θα μιλήσει και η Μαρία Χατζηδάκη, καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθηνών και προστάτιδα του γκράφιτι. Η ίδια είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας St.a.co., μοναδικής σε όλο τον κόσμο, που συντηρεί αφιλοκερδώς τα έργα τέχνης του δρόμου.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 3

Εντυπωσιακή αναμένεται και η λήξη του διήμερου event, καθώς ο Cacao Rocks θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζήσουν live τη δημιουργία ενός γκράφιτι, να εκφραστούν με σπρέι και να ανακαλύψουν… έναν νέο Banksy μέσα τους και ανάμεσά τους.

Δύο μέρες γεμάτες γκράφιτι - εικόνα 4

Το Graffiti Art Live θα διεξαχθεί στον ιδιαίτερο χώρο του Black Box Theatre του Deree, ενός χώρου που κυμαίνεται στα όρια του underground και του καλλιτεχνικού, του οποίου το ύφος ταιριάζει ιδανικά σε μία εκδήλωση με θέμα το γκράφιτι.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://www.acg.edu/events/art-history-week-2017/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.