Ένα διαφορετικό οικολογικό ταξίδι με αφετηρία τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Μια διαφορετική, καταπράσινη άφιξη προστίθεται στη λίστα των προορισμών που προσφέρει το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ένα διαφορετικό οικολογικό ταξίδι με αφετηρία τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Μια διαφορετική, καταπράσινη άφιξη προστίθεται στη λίστα των προορισμών που προσφέρει το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ένα διαφορετικό οικολογικό ταξίδι με αφετηρία τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - εικόνα 1

Κι όμως, δεν μιλάμε για κάποιον προορισμό που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αεροπλάνο. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας / Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων έχουν φέρει τον νέο αυτό μαγικό προορισμό στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» στο επίπεδο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ως τις 9 Ιουλίου, η έκθεση με τίτλο «Green Forests, Green Destinations» μας μεταφέρει νοερά σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον δασικό πλούτο της Ελλάδας. Με φωτογραφίες από το ελατόδασος του Νομού Δράμας που παραπέμπει σε βορειοευρωπαϊκά τοπία, ως το εξωτικό φοινικόδασος στο Βάι της Κρήτης και από το αρχέγονο, παραποτάμιο δάσος του Νέστου ως τις δασωμένες πλαγιές του εμβληματικού Ολύμπου, η ελληνική φύση μαγεύει τους επισκέπτες του αεροδρομίου και μας προσκαλεί να την βάλουμε στη λίστα των μελλοντικών μας ταξιδιών αναψυχής.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της ποικιλίας των δασικών οικοσυστημάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα, παρά τη μικρή της έκταση και φυσικά η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.