Έρως στο παγκάκι

Μια τρυφερή ερωτική ιστορία αφηγούνται τα ζωγραφικά έργα του νέου pocket-size λευκώματος του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Έρως στο παγκάκι

Μια τρυφερή ερωτική ιστορία αφηγούνται τα ζωγραφικά έργα του νέου pocket-size λευκώματος του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Έρως στο παγκάκι - εικόνα 1

Μια ιστορία αγάπης με τη γνωστή του ευαισθησία περιγράφει ο ζωγράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος στο νέο του λεύκωμα με τίτλο «Έρως στο παγκάκι», ένα προήμιο του οποίου αποτέλεσε η ατομική του έκθεση στη γκαλερί Σκουφά που ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου. Ο γνωστός καλλιτέχνης που έχει εμβαθύνει στην «κινούμενη ζωγραφική» ή αλλιώς κινούμενα σχέδια, δημιουργεί ζωγραφικά έργα τέχνης που συνοδεύονται από λιτές προτάσεις, πολλές φορές και από μία μόνο λέξη, και αφηγούνται την ιστορία ενός ζευγαριού που «τα βρήκαν στο παγκάκι» και έζησαν ένα… όνειρο.

Έρως στο παγκάκι - εικόνα 2

Τι θα γινόταν όμως αν το όνειρο αυτό ήταν φευγαλέο και το σ’αγαπώ στο παγκάκι δεν είναι παρά μια κενή υπόσχεση; Τα ζωγραφικά έργα του Αλέξη Κυριτσόπουλου διαδέχονται το ένα το άλλο σαν πλάνα από κινηματογραφική ταινία και μας κάνουν να ανυπομονούμε για το τέλος της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.