Πολιτικοποιημένο street art

Έργα street art καλλιτεχνών ενώνουν την Ελλάδα με τη Βενεζουέλα, σε μια έκθεση – αφιέρωμα στον Ούγκο Τσάβες.

Πολιτικοποιημένο street art

Έργα street art καλλιτεχνών ενώνουν την Ελλάδα με τη Βενεζουέλα, σε μια έκθεση – αφιέρωμα στον Ούγκο Τσάβες.

Πολιτικοποιημένο street art - εικόνα 1

«Ο Τσάβες συνεχίζει να εμπνέει» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που διοργανώνει η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, με αφορμή την συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες.

Τρεις street art καλλιτέχνες, o Cacao Rocks και ο N_Grams από την Ελλάδα μαζί με τον Wild Drawing (WD) από το Μπαλί, εμπνέονται από τον Κομαντάντε της Μπολιβαριανής Επανάστασης και δημιουργούν οκτώ έργα που σμίγουν την ιστορία της Βενεζουέλας και της Ελλάδας και καταγράφουν με τρόπο επαναστατικό και ανατρεπτικό τα συναισθήματα των δύο κοινωνιών.

Από την Πέμπτη 9/3 μέχρι τις 17/3, η τέχνη των δρόμων της Ελλάδας και της Βενεζουέλας συγκεντρώνεται στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο Ντε Μιράντα» και περιγράφει την ιστορία μιας ηπείρου, απεικονίζοντας το πρόσωπο ενός απελευθερωτή, την αναζήτηση της ελευθερίας, της προστασίας των αδύναμων, τη μάχη κατά του καπιταλισμού και τα όνειρα σε έναν κόσμο ταυτόχρονα πραγματικό και αφηρημένο.

Από 9/3 μέχρι 17/3, Δευτέρα – Παρασκευή, 9π.μ. – 5μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Πολιτιστικός χώρος «Φρανσίσκο Ντε Μιράντα», Χάρητος 6, Κολωνάκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Έντεκα νέες προτάσεις για κάθε αναγνωστικό γούστο, από τη λογοτεχνία και το θρίλερ μέχρι τα παιδικά και τα βιβλία για γονείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Η "κοσμογονία" ζωγραφικής στην ANiMA Gallery παρατείνεται κατά μια εβδομάδα

"Γένεσις – Κοσμογονία": Η έκθεση του Λάμπρου Σταυρόπουλου στην ANiMA Gallery παρατείνεται κατά μία βδομάδα

Αυτές οι εργασίες έγιναν στο Ανάκτορο της Αρχαίας Πέλλας που άνοιξε ξανά για το κοινό

Αποκαταστάθηκε ο τόπος, που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Πολιτισμού για το Ανάκτορο της Πέλλας.

Δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 24 και στις 30 Δεκεμβρίου η ομορφιά της αρχαίας τέχνης πρωταγωνιστεί σε δημιουργικές δραστηριότητες, αφηγήσεις και κλασικές μελωδίες.

Φέτος τις γιορτές επισκεπτόμαστε ξανά αγαπημένα μουσεία

Στάσεις στα μεγάλα μουσεία της πόλης για να ανακαλύψουμε θρυλικούς καλλιτέχνες και να έρθουμε σε επαφή με ιδιαίτερα πρότζεκτ σύγχρονης τέχνης.

Έργα του Ηλία Παπαηλιάκη κοσμούν το Μουσείο Βορρέ

Η έκθεση παρουσιάζεται ο πλαίσιο του προγράμματος Τhe 365 Project.

Έλληνες καλλιτέχνες του χθες και του σήμερα σε μία γιορτινή έκθεση

Η τελευταία έκθεση του έτους από την αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος- Δεξαμενή".