Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη

Αγαπημένο νησί των καλλιτεχνών, η Ανάφη δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της project σύγχρονης τέχνης.  

Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη

Αγαπημένο νησί των καλλιτεχνών, η Ανάφη δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της project σύγχρονης τέχνης. Το Phenomenon επιστρέφει για 2η χρονιά στην Ανάφη, παρουσιάζοντας το φετινό του πρόγραμμα, πλαισιωμένο από αποσπάσματα, σημειώσεις, εικόνες, συζητήσεις, ντοκουμέντα και εμπειρίες, την Παρασκευή 3/2 στη μη κερδοσκοπική γκαλερί State of Concept στο Κουκάκι.

Το Phenomenon διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο νησί και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, μια έκθεση και έναν κατάλογο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να εξερευνήσει κατά πόσο η σύγχρονη τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως ένας φακός που αποκαλύπτει το αφανές και διευρύνει την αντίληψη. Μελετάται, παράλληλα, η πολιτιστική διαστρωμάτωση και γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν νέα νοήματα στη γνωστή ιστορία.

Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη - εικόνα 1

Η ιδιοκτήτρια του State of Concept Ηλιάνα Φωκιανάκη συντονίζει μια συζήτηση μεταξύ των εμπνευστών του προγράμματος Ιορδάνη Κερενίδη και Piergiorgio Pepe και του συμμετέχοντα στο φετινό πρόγραμμα επιμελητή και συνιδρυτή του Council Paris, Gregory Castera. Επίσης, Θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Phenomenon 2, το οποία θα διερευνήσει το πώς οι ιστορίες, συλλογικές και προσωπικές, είναι κοινωνικά κατασκευασμένες και συνεχώς επαναπροσδιορίζονται. Στο διάστημα 3 - 16/7 θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλαμβάνει διαλέξεις, προβολές, performances και άλλες εκδηλώσεις (3-7/7) και μια έκθεση σε διάφορους χώρους του νησιού (8-16/7).

Η διοργάνωση αυτή είναι μια σύμπραξη των Association Phenomenon, Συλλογή Kerenidis Pepe και State of Concept, με την υποστήριξη του οργανισμού NEON. Προσκεκλημένοι είναι οι Ignasi Aballí (καλλιτέχνης), Grégory Castéra (επιμελητής), Dora García (καλλιτέχνης), Mario García Torres (καλλιτέχνης), Λενιώ Κακλέα (χορογράφος/χορεύτρια), Margaret Kenna (ανθρωπολόγος), Χρυσάνθη Κουμιανάκη (καλλιτέχνης), Julien Nédélec (καλλιτέχνης) και Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης).

Πληροφορίες

State of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι.
Παρασκευή 3/2, 6:00 μ.μ.
Web: www.phenomenon.fr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.