Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη

Αγαπημένο νησί των καλλιτεχνών, η Ανάφη δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της project σύγχρονης τέχνης.  

Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη

Αγαπημένο νησί των καλλιτεχνών, η Ανάφη δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της project σύγχρονης τέχνης. Το Phenomenon επιστρέφει για 2η χρονιά στην Ανάφη, παρουσιάζοντας το φετινό του πρόγραμμα, πλαισιωμένο από αποσπάσματα, σημειώσεις, εικόνες, συζητήσεις, ντοκουμέντα και εμπειρίες, την Παρασκευή 3/2 στη μη κερδοσκοπική γκαλερί State of Concept στο Κουκάκι.

Το Phenomenon διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο νησί και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, μια έκθεση και έναν κατάλογο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να εξερευνήσει κατά πόσο η σύγχρονη τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως ένας φακός που αποκαλύπτει το αφανές και διευρύνει την αντίληψη. Μελετάται, παράλληλα, η πολιτιστική διαστρωμάτωση και γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν νέα νοήματα στη γνωστή ιστορία.

Ένα εικαστικό Φαινόμενο στην Ανάφη - εικόνα 1

Η ιδιοκτήτρια του State of Concept Ηλιάνα Φωκιανάκη συντονίζει μια συζήτηση μεταξύ των εμπνευστών του προγράμματος Ιορδάνη Κερενίδη και Piergiorgio Pepe και του συμμετέχοντα στο φετινό πρόγραμμα επιμελητή και συνιδρυτή του Council Paris, Gregory Castera. Επίσης, Θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Phenomenon 2, το οποία θα διερευνήσει το πώς οι ιστορίες, συλλογικές και προσωπικές, είναι κοινωνικά κατασκευασμένες και συνεχώς επαναπροσδιορίζονται. Στο διάστημα 3 - 16/7 θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλαμβάνει διαλέξεις, προβολές, performances και άλλες εκδηλώσεις (3-7/7) και μια έκθεση σε διάφορους χώρους του νησιού (8-16/7).

Η διοργάνωση αυτή είναι μια σύμπραξη των Association Phenomenon, Συλλογή Kerenidis Pepe και State of Concept, με την υποστήριξη του οργανισμού NEON. Προσκεκλημένοι είναι οι Ignasi Aballí (καλλιτέχνης), Grégory Castéra (επιμελητής), Dora García (καλλιτέχνης), Mario García Torres (καλλιτέχνης), Λενιώ Κακλέα (χορογράφος/χορεύτρια), Margaret Kenna (ανθρωπολόγος), Χρυσάνθη Κουμιανάκη (καλλιτέχνης), Julien Nédélec (καλλιτέχνης) και Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης).

Πληροφορίες

State of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι.
Παρασκευή 3/2, 6:00 μ.μ.
Web: www.phenomenon.fr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.