Το Μεγαλύτερο Ψωμί του Κόσμου

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει «Το μεγαλύτερο ψωμί του κόσμου», το εργαστήριο και εικαστικό πρότζεκτ του Πάνου Σκλαβενίτη που αφορά την κατασκευή του μεγαλύτερου ψωμιού του κόσμου.

Το Μεγαλύτερο Ψωμί του Κόσμου

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει «Το μεγαλύτερο ψωμί του κόσμου», το εργαστήριο και εικαστικό πρότζεκτ του Πάνου Σκλαβενίτη που αφορά την κατασκευή του μεγαλύτερου ψωμιού του κόσμου και περιλαμβάνει συζήτηση για την συμμετοχική τέχνη που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Το Μεγαλύτερο Ψωμί του Κόσμου - εικόνα 1

Στα ψαροχώρια των δαλματικών ακτών του δεκάτου ενάτου αιώνα το ψωμί αποτελεί σημείο αναφοράς. Αν ο κύριος λόγος που μια μητέρα έχανε το γάλα της ήταν το κακό μάτι του γείτονα, ήταν το ξένο ψωμί, το ψωμί του «άλλου» που την προστάτευε. Ο «άλλος» είναι ο διαφορετικός που δεν είναι ποτέ αρκετός όμως ο άλλος μπορεί να είναι και ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει μερικές φορές.

Ακολουθώντας την αρχή αυτή το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Kοβάτορθι – και τώρα τι;» παρήγαγε το μεγαλύτερο ψωμί στον κόσμο. Περισσότεροι από διακόσιοι κάτοικοι της μικρής κωμόπολης των Δαλματικών ακτών συνεργάστηκαν με όρεξη και συντονισμένα, παραμερίζοντας τις διαφορές τους και προσπερνώντας τυπικά κολλήματα κατόρθωσαν να εγγράψουν την πόλη τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και να ωφελήσουν έτσι στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:
Άρης Αναγνωστόπουλος: Κοινωνικός ανθρωπολόγος, Ιστορικός
Εύα Γιαννακοπούλου: Eικαστικός
Ελπίδα Καραμπά: Θεωρητικός τέχνης, Eπιμελήτρια
Απόστολος Λαμπρόπουλος: Θεωρητικός του πολιτισμού
Κωστής Σταφυλάκης: Eικαστικός, Θεωρητικός τέχνης
Γλυκερία Σταθοπούλου: Θεωρητικός τέχνης

Eπιτέλεση:
Δημήτρης Αγγελακόπουλος, Πέτρος Αγγελακόπουλος, Κατερίνα Καλέντζη

Πληροφορίες

Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
Τηλ: 210-6460748
Ώρα: 9:00μμ
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.