Μια Βόλτα στο Gallery Weekend

Μια αφορμή για προ-Χριστουγεννιάτικη βόλτα με εικαστικό χρώμα μας δίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend.

Μια Βόλτα στο Gallery Weekend

Μια αφορμή για προ-Χριστουγεννιάτικη βόλτα με εικαστικό χρώμα μας δίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend το Σαββατοκύριακο 17-18/12.

Μια Βόλτα στο Gallery Weekend - εικόνα 1
Αλέξανδρος Ψυχούλης, Αστικό τοπίο, ευγενική παραχώρηση aaart

Η ιδέα του εικαστικού περίπατου γεννήθηκε το 2013 εν μέσω κρίσης στα πρότυπα αντίστοιχων θεσμών του εξωτερικού, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και τις αίθουσες τέχνης και έχει πλέον καθιερωθεί. Το πολιτιστικό αυτό διήμερο δίνει τη δυνατότητα στις αίθουσες τέχνης να προβάλλουν το έργο των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν αλλά και για το κοινό αποτελεί ευκαιρία για μια βόλτα που αποκαλύπτει το πανόραμα της τρέχουσας εικαστικής παραγωγής. To Gallery Weekend περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων σε 34 γκαλερί της Αθήνας, 3 του Πειραιά και 6 της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν επίσης μία γκαλερί από τη Βέροια, την Πάτρα και από τα Τρίκαλα.

Μια Βόλτα στο Gallery Weekend - εικόνα 2
Kahlil Joseph, Motion picture still from: m.a.a.D, copyright Kahlil Joseph

Πρόκειται να παρουσιαστούν έργα σε 46 διαφορετικές εκθέσεις από περίπου 500 καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη εικαστικής έκφρασης. Τον περίπατο του επισκέπτη θα συνοδεύει χάρτης-οδηγός, ο οποίος θα διατίθεται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το έντυπο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των γκαλερί και σημειώνει τις θέσεις τους στην πόλη.

Πληροφορίες
Οι γκαλερί θα τηρήσουν κοινό ωράριο: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 11.00 – 17.00, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00 – 15.00
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης, τηλ: 210-3607598

Συμμετέχουσες γκαλερί
Αθήνα
a.antonopoulou.art, Αγκάθι-Κartάλος, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, αίθουσα τέχνης ena, Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Alma Gallery Athens, Art Zone 42, ARTOWER AGORA, Bernier/Eliades, CHEAPART, Γκαλερί ΑΔ, Γκαλερί ΑΡΓΩ, ΓΚΑΛΕΡI «7», Γκαλερί Έρση, Γκαλερί Σκουφά, Depo Darm, Εικαστικός Κύκλος Σιαντή, εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Eleftheria Tseliou gallery, ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ GALLERY, Elika Gallery, Evripides Art Gallery, genesis gallery, kaplanon5, Kappatos Gallery, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Nitra Gallery ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Thanassis Frissiras gallery, The Breeder, THE PULSE, Vamiali’s gallery

Πειραιάς
Art Πρίσμα, ΔΛ gallery, ENIA gallery

Θεσσαλονίκη
Artis Causa Gallery, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Donopoulos International Fine Arts, Nitra Gallery, Tsatsis/Artforum Gallery, Zina Athanassiadou Gallery.

Βέροια
Γκαλερί Παπατζίκου

Τρίκαλα
Alma Gallery Trikala

Πάτρα
Cube

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.