Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετανάστη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις  σε συνεργασία με δομές και χώρους του Πειραιά.

Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετανάστη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και καθώς συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεών σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις σε συνεργασία με δομές και χώρους του Πειραιά.

Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά - εικόνα 1

Ο Ιστορικός Περίπατος ξεκινά από την Καστέλλα στον προσφυγικό συνοικισμό στο Τουρκολίμανο, η ξενάγηση γίνεται από τον Νίκο Μπελαβίλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Ε.Μ.Π. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης, «Κερδισμένη Πατρίδα: Πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά», η οποία φιλοξενείται στο Φουαγιέ του Δ.Θ.Π. και είναι επισκέψιμη τις μέρες και τις ώρες των παραστάσεων που είναι ανοιχτό το Θέατρο (μια ώρα πριν τις παραστάσεις). Επίσης σχεδιάζονται δύο ακόμα ιστορικές επισκέψεις στη Δραπετσώνα τον Ιανουάριο και στη Νίκαια το Φεβρουάριο με ξεναγούς την Ελένη Κυραμαργιού και την Εύη Προύσαλη αντίστοιχα. Ο περίπατος θα ξεκινήσει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11:00 με σημείο συνάντησης το νεοκλασικό Τσίλλερ στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Μαζί με τον Ιστορικό Περίπατο η Γιορτή Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών θα γίνει στο προαύλιο του Δ.Θ.Π. στις 18 Δεκεμβρίου, τις ώρες 10.00-16.00 σε συνεργασία με το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών όπου οργανώνεται μια γιορτή με μουσική, θεατρικά δρώμενα και έκθεση φωτογραφίας.

Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά - εικόνα 2

Δεύτερη δράση η ομαδική έκθεση «Ο Πρόσφυγας» που εγκαινιάζεται στις 16 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 και θα διαρκεί έως τις 29 Ιανουαρίου σε συνεργασία της γκαλερί ArtΠρίσμα με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πρόκειται για μια έκθεση με έργα εμπνευσμένα από το προσφυγικό ζήτημα. Στην έκθεση συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Ρένα Αβαγιάνου, Ανδιανός, Πέτρος Καραβέλας, Βασίλης Καρακατσάνης, Μπάμπης Κατσατσίδης, Κώστας Μιχαλός, Γιάννης Νομικός, Βιβή Ντέμη, Έλενα Πααπαδημητρίου, Γκεντση Ρούστης, Γιάννης Τσούμας και Δέσποινα Τσακνή.

Επίσης συνεχίζεται στο Φουαγιέ του ΔΘΠ Το ψωμί της Νινευί, των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρος Ζαλμάς

INFO
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Τηλ: 210 4143310
Ε-mail: press@dithepi.gr
Σελίδα: www.dithepi.gr
Gallery Art πρίσμα: Κουντουριώτου 187 Πειραιάς
Τηλ: 210-4296790/079
Κύκλος Προσφυγικά
Τηλ: 210-4143356,
Ε-mail: artisticdirector@dithepi.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.