Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετανάστη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις  σε συνεργασία με δομές και χώρους του Πειραιά.

Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετανάστη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και καθώς συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεών σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις σε συνεργασία με δομές και χώρους του Πειραιά.

Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά - εικόνα 1

Ο Ιστορικός Περίπατος ξεκινά από την Καστέλλα στον προσφυγικό συνοικισμό στο Τουρκολίμανο, η ξενάγηση γίνεται από τον Νίκο Μπελαβίλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Ε.Μ.Π. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης, «Κερδισμένη Πατρίδα: Πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά», η οποία φιλοξενείται στο Φουαγιέ του Δ.Θ.Π. και είναι επισκέψιμη τις μέρες και τις ώρες των παραστάσεων που είναι ανοιχτό το Θέατρο (μια ώρα πριν τις παραστάσεις). Επίσης σχεδιάζονται δύο ακόμα ιστορικές επισκέψεις στη Δραπετσώνα τον Ιανουάριο και στη Νίκαια το Φεβρουάριο με ξεναγούς την Ελένη Κυραμαργιού και την Εύη Προύσαλη αντίστοιχα. Ο περίπατος θα ξεκινήσει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11:00 με σημείο συνάντησης το νεοκλασικό Τσίλλερ στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Μαζί με τον Ιστορικό Περίπατο η Γιορτή Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών θα γίνει στο προαύλιο του Δ.Θ.Π. στις 18 Δεκεμβρίου, τις ώρες 10.00-16.00 σε συνεργασία με το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών όπου οργανώνεται μια γιορτή με μουσική, θεατρικά δρώμενα και έκθεση φωτογραφίας.

Κύκλος Προσφυγικά στον Πειραιά - εικόνα 2

Δεύτερη δράση η ομαδική έκθεση «Ο Πρόσφυγας» που εγκαινιάζεται στις 16 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 και θα διαρκεί έως τις 29 Ιανουαρίου σε συνεργασία της γκαλερί ArtΠρίσμα με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πρόκειται για μια έκθεση με έργα εμπνευσμένα από το προσφυγικό ζήτημα. Στην έκθεση συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Ρένα Αβαγιάνου, Ανδιανός, Πέτρος Καραβέλας, Βασίλης Καρακατσάνης, Μπάμπης Κατσατσίδης, Κώστας Μιχαλός, Γιάννης Νομικός, Βιβή Ντέμη, Έλενα Πααπαδημητρίου, Γκεντση Ρούστης, Γιάννης Τσούμας και Δέσποινα Τσακνή.

Επίσης συνεχίζεται στο Φουαγιέ του ΔΘΠ Το ψωμί της Νινευί, των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρος Ζαλμάς

INFO
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Τηλ: 210 4143310
Ε-mail: press@dithepi.gr
Σελίδα: www.dithepi.gr
Gallery Art πρίσμα: Κουντουριώτου 187 Πειραιάς
Τηλ: 210-4296790/079
Κύκλος Προσφυγικά
Τηλ: 210-4143356,
Ε-mail: artisticdirector@dithepi.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.