28η Οκτωβρίου δωρεάν στα μουσεία

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί σταθερό ραντεβού για βόλτες στα δημόσια μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, που είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο.

28η Οκτωβρίου δωρεάν στα μουσεία

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί σταθερό ραντεβού για βόλτες στα δημόσια μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, που είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο.

28η Οκτωβρίου δωρεάν στα μουσεία - εικόνα 1
Μουσείο Ακρόπολης. Φωτό: Νίκος Δανιηλίδης

Το Μουσείο της Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 8 έως 12 ετών να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα». Την ίδια ημέρα, οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων», ενώ το εστιατόριο θα σερβίρει ως τα μεσάνυχτα συνοδεία live τζαζ.

28η Οκτωβρίου δωρεάν στα μουσεία - εικόνα 2
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/Ελευθέριος Α. Γαλανόπουλος

Στο πνεύμα της μέρας κλασική επιλογή αποτελεί το Πολεμικό Μουσείο, ενώ να θυμίσουμε και το Αρχαιολογικό που γιορτάζει τα 150ά του γενέθλια με τη νέα έκθεση «Οδύσσειες».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2022

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.

Ένα μαρμάρινο πορτραίτο παιδιού από τη Σμύρνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, γιορτάζει την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής παρουσιάζοντας την άγνωστη "μαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης".

Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε κοσμεί τα Άνω Λαδάδικα

Η περιοχή Βαλαωρίτου αποκτά μια νέα τοιχογραφία με θέμα την εμβληματική ταινία "Cine Paradiso", η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.