Ομιλία της Josephine Pryde στην έκθεση Wols / Eileen Quinlan

Το Radio Athènes και το Goethe-Institut διοργανώνουν ομιλία της καλλιτέχνιδας Josephine Pryde με τίτλο «Αυτά Είναι Μόνο Πράγματα Που Λέω, Δεν Είναι Οι Απόψεις Μου» στις 20/4 στη Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut.

Ομιλία της Josephine Pryde στην έκθεση Wols / Eileen Quinlan

Το Radio Athènes και το Goethe-Institut διοργανώνουν ομιλία της καλλιτέχνιδας Josephine Pryde με τίτλο «Αυτά Είναι Μόνο Πράγματα Που Λέω, Δεν Είναι Οι Απόψεις Μου» στις 20/4 στη Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut.

Ομιλία της Josephine Pryde στην έκθεση Wols / Eileen Quinlan - εικόνα 1

Δανειζόμενη τον τίτλο για αυτή την ομιλία από την ομώνυμη έκθεσή της στο Arnolfini, Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο, το 2014, η Josephine Pryde θα κάνει μια εισαγωγή σε εικόνες και ιδέες που διαχειρίζεται στην πρόσφατη δουλειά της.

Η ομιλία είναι τόσο στο πλαίσιο της έκθεσης “Πάντα ξεκινά με μια συνάντηση: Wols / Eileen Quinlan” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και μια εντελώς ανεξάρτητη εκδήλωση, μέρος μιας εν εξελίξει έρευνας πάνω στην γλώσσα της φωτογραφίας.

Ποιά είναι η Josephine Pryde
‘Χρησιμοποιώντας το τεχνικό και εμβληματικό δυναμικό της φωτογραφίας στις διάφορες μορφές της, η Pryde δημιουργεί οπτικά ελκυστικές και εννοιολογικά ακριβείς εικόνες που παίζουν με την σχέση μεταξύ των δύο κυρίαρχων, ιστορικά, χρήσεων της φωτογραφικής μηχανής: της επιστημονικής ανάλυσης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας” (Δελτίο Τύπου, “κενά στη Σκέψη Από το άτομο που Είμαι”, CCA Wattis, 2015) Πρόσφατες εκθέσεις περιλαμβάνουν 2015: “κενά στη Σκέψη Από το άτομο που Είμαι”, CCA Wattis, Σαν Φρανσίσκο και ICA Φιλαδέλφεια. 2014: “Αυτά είναι μόνο πράγματα που λέω, δεν είναι οι απόψεις μου”, Arnolfini, Μπρίστολ και “Κυλοτάκια, Βερολίνο”, Temnikova & Kasela, Ταλίν, 2012: “H Δεσποινίς Austen Απολαμβάνει την Φωτογραφία”, Kunstverein Ντίσελντορφ, “Η Δεσποινίς Austen Ακόμη Απολαμβάνει την Φωτογραφία”, Kunsthalle της Βέρνης, και “Night Out”, Simon Lee Gallery, Λονδίνο. Το 2015, το βιβλίο “Η απόλαυση της φωτογραφίας” εκδόθηκε από την Kunsthalle της Βέρνης. Η Josephine Pryde απολαμβάνει τον τίτλο Καθηγητή Σύγχρονης Τέχνης και Φωτογραφίας, Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου (UdK).

Info
Τετάρτη, 20 Απριλίου στις 7 μ.μ. Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Ομήρου 14-16 Οι θέσεις είναι με σειρά προτεραιότητας Η είσοδος είναι ελεύθερη Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.