Ομιλία της Josephine Pryde στην έκθεση Wols / Eileen Quinlan

Το Radio Athènes και το Goethe-Institut διοργανώνουν ομιλία της καλλιτέχνιδας Josephine Pryde με τίτλο «Αυτά Είναι Μόνο Πράγματα Που Λέω, Δεν Είναι Οι Απόψεις Μου» στις 20/4 στη Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut.

Ομιλία της Josephine Pryde στην έκθεση Wols / Eileen Quinlan

Το Radio Athènes και το Goethe-Institut διοργανώνουν ομιλία της καλλιτέχνιδας Josephine Pryde με τίτλο «Αυτά Είναι Μόνο Πράγματα Που Λέω, Δεν Είναι Οι Απόψεις Μου» στις 20/4 στη Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut.

Ομιλία της Josephine Pryde στην έκθεση Wols / Eileen Quinlan - εικόνα 1

Δανειζόμενη τον τίτλο για αυτή την ομιλία από την ομώνυμη έκθεσή της στο Arnolfini, Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο, το 2014, η Josephine Pryde θα κάνει μια εισαγωγή σε εικόνες και ιδέες που διαχειρίζεται στην πρόσφατη δουλειά της.

Η ομιλία είναι τόσο στο πλαίσιο της έκθεσης “Πάντα ξεκινά με μια συνάντηση: Wols / Eileen Quinlan” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και μια εντελώς ανεξάρτητη εκδήλωση, μέρος μιας εν εξελίξει έρευνας πάνω στην γλώσσα της φωτογραφίας.

Ποιά είναι η Josephine Pryde
‘Χρησιμοποιώντας το τεχνικό και εμβληματικό δυναμικό της φωτογραφίας στις διάφορες μορφές της, η Pryde δημιουργεί οπτικά ελκυστικές και εννοιολογικά ακριβείς εικόνες που παίζουν με την σχέση μεταξύ των δύο κυρίαρχων, ιστορικά, χρήσεων της φωτογραφικής μηχανής: της επιστημονικής ανάλυσης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας” (Δελτίο Τύπου, “κενά στη Σκέψη Από το άτομο που Είμαι”, CCA Wattis, 2015) Πρόσφατες εκθέσεις περιλαμβάνουν 2015: “κενά στη Σκέψη Από το άτομο που Είμαι”, CCA Wattis, Σαν Φρανσίσκο και ICA Φιλαδέλφεια. 2014: “Αυτά είναι μόνο πράγματα που λέω, δεν είναι οι απόψεις μου”, Arnolfini, Μπρίστολ και “Κυλοτάκια, Βερολίνο”, Temnikova & Kasela, Ταλίν, 2012: “H Δεσποινίς Austen Απολαμβάνει την Φωτογραφία”, Kunstverein Ντίσελντορφ, “Η Δεσποινίς Austen Ακόμη Απολαμβάνει την Φωτογραφία”, Kunsthalle της Βέρνης, και “Night Out”, Simon Lee Gallery, Λονδίνο. Το 2015, το βιβλίο “Η απόλαυση της φωτογραφίας” εκδόθηκε από την Kunsthalle της Βέρνης. Η Josephine Pryde απολαμβάνει τον τίτλο Καθηγητή Σύγχρονης Τέχνης και Φωτογραφίας, Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου (UdK).

Info
Τετάρτη, 20 Απριλίου στις 7 μ.μ. Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Ομήρου 14-16 Οι θέσεις είναι με σειρά προτεραιότητας Η είσοδος είναι ελεύθερη Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η εκδρομή": Οι ατμοσφαιρικές εικόνες της Χριστίνας Κάλμπαρη στο Κέντρο Τεχνών

Ο τίτλος της έκθεσης είναι μια έμμεση αναφορά στη νουβέλα "Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν" της Anna Seghers.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Γνωρίστε τις εμβληματικές "Σκιές" του Νίκου Κεσσανλή

Ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’60 ετοιμάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η Λένα Παπαληγούρα συναρπάστηκε από  το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ "Επικίνδυνος οίκτος",  γιατί είναι "βαθύ και υπαρξιακό"

Η γνωστή κινηματογραφική, τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να μην της αρέσει στο βιβλίο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/3)

Πρότζεκτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φωνητικοί βοηθοί με ανθρώπινη υπόσταση και ό,τι θα δούμε στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ρήγα μάς μεταφέρει σε έναν ονειρικό, μεταφυσικό κόσμο

Η νέα ατομική έκθεση της Ρήγα, "Αιώνιοι Κύκλοι - Πορεία στο Φως", θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.

Η παλλόμενη σκηνή τέχνης της Κυψέλης, μέσα από τους ανεξάρτητους χώρους, τα εργαστήρια και τους δημιουργούς τους

Γιατί οι νέοι καλλιτέχνες και οι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης επιλέγουν την Κυψέλη; Πώς επιβιώνει και στηρίζεται ένας μη κερδοσκοπικός χώρος πολιτισμού; Καλλιτέχνες και ιδρυτές χώρων πολιτισμού μιλούν στο αθηνόραμα.

7 νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ίκαρος

Επτά νέα βιβλία που κυκλοφορούν προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος.