Το CERN στο Γκάζι

Το Athens Science Festival κλείνει με την ομιλία του εμβληματικού φυσικού του CERN John Ellis την Κυριακή 10/4 με θέμα «Τι είμαστε; Από πού προερχόμαστε; Πού πάμε;».

Το CERN στο Γκάζι

Το Athens Science Festival κλείνει με την ομιλία του εμβληματικού φυσικού του CERN John Ellis την Κυριακή 10/4 με θέμα «Τι είμαστε; Από πού προερχόμαστε; Πού πάμε;».

Το CERN στο Γκάζι - εικόνα 1

Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής (CERN), το μεγαλύτερο στον κόσμο ερευνητικό κέντρο βασικής έρευνας, συμμετέχει δυναμικά στο Athens Science Festival που συνεχίζεται έως τις 10/4 με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ κλείνει με την ομιλία του εμβληματικού φυσικού του CERN John Ellis την Κυριακή 10/4 με θέμα «Τι είμαστε; Από πού προερχόμαστε; Πού πάμε;». Οι φυσικοί υψηλών ενεργειών προσπαθούν να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις, που τέθηκαν από τον ζωγράφο Paul Gaugin στον ομώνυμο διάσημο πίνακά του. Εκτός από την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs υπάρχουν και άλλα μυστήρια, όπως η φύση της σκοτεινής ύλης και η προέλευση της ίδιας της ύλης, τα οποία συνεχίζουν να μελετώνται με τα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η εκδίκηση της ποίησης

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των ημερών έφεραν στο προσκήνιο τον υπαινικτικό αλλά διαπεραστικό τρόπο της ποίησης.

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.