Έκθεση ζωγραφικής στο Grecotel Pallas Athena

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu, εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Pallas Athena έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο νέων και καταξιωμένων Ρουμάνων καλλιτεχνών, της Beba (aka Maria Nedelcov) και του Gabriel Grama.

Έκθεση ζωγραφικής στο Grecotel Pallas Athena

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu, εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Pallas Athena έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο νέων και καταξιωμένων Ρουμάνων καλλιτεχνών, της Beba (aka Maria Nedelcov) και του Gabriel Grama.

Η Beba εκθέτει έργα της με τίτλο “Άρωμα γυναίκας”, όπου με ιδιαίτερη εσωτερικότητα προβάλλεται η γυναίκα. Μέσα από αφηρημένες, ελλειπτικές φιγούρες και το παιχνίδι με το γραμμικό σύμπλεγμα του φόντου η γυναικεία φιγούρα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή και ο θεατής την ανακαλύπτει ερμηνεύοντας τα ποικίλα συναισθήματα της. Η Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ήταν καθοριστική στην επιλογή του τίτλου της έκθεσής της, “Άρωμα γυναίκας”, με τις μικροσκοπικές ευλύγιστες μπαλαρίνες και τα μη πλαστικά γυναικεία σώματα να γιορτάζουν.

Ο Gabriel Grama με μια προσωπική μικρογραφική διάθεση μας χαρίζει ήρεμα και γαλήνια τοπία της χώρας του. Οι αρχιτεκτονικές του συνθέσεις σαν ένας παραμυθένιος κόσμος αναδεικνύονται με την πλούσια χρωματική αποτύπωση που κερδίζει τον θεατή. Η συναισθηματική ζεστασιά και η ήρεμη αίσθηση των οικοδομημάτων από την περιοχή των Καρπαθίων είναι το αποτύπωμα των εικόνων του καλλιτέχνη.

Απολαύστε την έκθεση στο σύγχρονο urban chic περιβάλλον του εστιατορίου και μπαρ του Pallas Athena, στην καρδιά της πόλης με θέα στη νεοκλασική πλατεία Κοτζιά.

Μέχρι 30.4.2016, Α' όροφος Εστιατόριο & Μπαρ 08.00 - 22.00 καθημερινά, είσοδος ελεύθερη

GRECOTEL PALLAS ATHENA
Pallas Athena Restaurant Αθηνάς 65 & Λυκούργου 1, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα 10551, Τηλ: 210 3250900 e-mail: reservations.pa@grecotel.com, www.grecotelpallasathena.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.