Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής

Η γκαλερί The Pulse Kolonaki οργανώνει μια έκθεση προς τιμήν του Έλληνα καλλιτέχνη Μίνου Αργυράκη με τίτλο «Μίνως Αργυράκης-Ένας μποέμ ταξιδευτής» ως τις 22/3.

Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής

Από το Αϊδίνι στην Αθήνα, την Μαδρίτη, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη, το Κολόμπο, την Αίγινα, το σύμπαν... Η έκθεση «Μίνως Αργυράκης-Ένας μποέμ ταξιδευτής» στη γκαλερί The Pulse Kolonaki παρουσιάζει ως τις 22/3 σπάνιους πίνακες και σχέδια που φιλοτεχνήθηκαν την εποχή που ο Αργυράκης ταξίδευε στην Ευρώπη, καθώς και έργα από τη συλλογή της κόρης του Μαρίας Αργυράκη καθώς άλλων συλλεκτών.

Η γη, όπως έλεγε ο Μίνως Αργυράκης, «δεν έχει σύνορα». Ο μποέμ καλλιτέχνης αφού αφουγκράστηκε κάθε πτυχή και σημείο της κοινωνίας της μεταπολεμικής της Ελλάδας, την εποχή της Χούντας επέλεξε να ζήσει αυτοεξόριστος, υμνώντας με καυστικό χιούμορ τα οράματα και τους εφιάλτες της πατρικής γης από μακρινά μήκη και πλάτη της γης.

Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής - εικόνα 1

Ο γύρος του κόσμου του Μίνου Αργυράκη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπου και να ταξίδευε, όπου και να «φυγάδευε» τον εαυτό του, έπαιρνε μαζί του το αρχέγονο το, μυθικό κομμάτι της Ελλάδας, ως αγγελιοφόρος του και πολυπλάνητας κοινωνός του. Και φρόντισε να νιώσει τα ερεθίσματα του κόσμου, στις χώρες και τις πόλεις που συνάντησε, ελεύθερα, χωρίς όρια, χωρίς συμβιβασμούς.

Με την έκθεση «Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής» η The Pulse Kolonaki φιλοδοξεί αφενός να φωτίσει το ονειρικό του, σουρεαλιστικό έργο και παράλληλα, χάριν στην πολύτιμη συμβολή της οικογένειας και φίλων του, να φωτίσει μέσω έργων, μαρτυριών και κειμήλιων την πλευρά του καλλιτέχνη που έμεινε για χρόνια στην αφάνεια.

Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής - εικόνα 2

The Pulse Kolonaki IKE: Χάρητος 8, Κολωνάκι, 10675 Τ. 2107243982 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00, Τετάρτη, Σάββατο: 11:00-15:00. Ως 22 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2022

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Μια άγνωστη πτυχή του Αλέκου Φασιανού αποκαλύπτεται στην Carwan

Περισσότερα από 100 έργα design που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, αντανακλούν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti