Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με Αναπηρία

Στις 4 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πάνω από 15 εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.

Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με Αναπηρία

Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα Από την GloVo.4all και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με Αναπηρία - εικόνα 1

To Career Fair.4all είναι η πρώτη διοργάνωση που φέρνει την ελληνική αγορά εργασίας κοντά στα άτομα με αναπηρία. Στις 4 Μαρτίου 2016, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πάνω από 15 εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.

Σκοπός
του Career Fair.4all είναι να κινητοποιήσει τα άτομα με αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει το εργοδοτικό περιβάλλον σε θέματα εργασιακής περιθωριοποίησης και να δημιουργήσει συνθήκες επαγγελματικής προοπτικής και απορρόφησης για ένα ΕΝΕΡΓΟ ανθρώπινο δυναμικό που μένει στην αφάνεια.

Βασικός άξονας του Career Fair είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με στελέχη εταιριών (μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου) και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Το Career Fair.4all έχει οργανώσει ειδικές εκπαιδευτικές ημερίδες για τις εταιρείες και τους υποψηφίους που θα προηγηθούν της Ημέρας Καριέρας. Πιο συγκεκριμένα, το British Council έχει αναλάβει τη διεξαγωγή ειδικού σεμιναρίου για τις εταιρείες σχετικά με την σωστή ένταξη υποψηφίων με αναπηρία ενώ η εταιρεία αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού RandStad έχει αναλάβει την προετοιμασία των υποψηφίων (συμβουλές για το βιογραφικό, τη συνέντευξη, ή ακόμα και την online εικόνα των ατόμων).

ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 το Career Fair.4all έχει οργανώσει ειδικές εκπαιδευτικές ημερίδες

προετοιμασίας για υποψηφίους και εταιρίες που θα προηγηθούν της Ημέρας Καριέρας:

ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το British Council για τις εταιρίες που

ΓΙΑ ΑμεΑ: Η εταιρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Randstad θα πραγματοποιήσει ειδικά

ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν άτομα με αναπηρία στο οργανόγραμμά τους, στα πλαίσια του

προγράμματός του Ισότητα & Διαφορετικότητα. 10πμ - 1μμ, British Council, Φιλικής Εταιρίας 17

σεμινάρια ενδυνάμωσης υποψηφίων ΑμεΑ (συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης, online

παρουσίας κτλ.) 4μμ - 6μμ στο CUBE Athens, Κλεισόβης 8, Αθήνα

Το Career Fair.4all διοργανώνεται από την GloVo.4all η οποία ασχολείται με την ένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία στον εθελοντισμό με την υποστήριξη του kariera.gr σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Career Fair.4all - 4 Μαρτίου 2016, 11πμ.-6μμ.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι, κτίριο “Νέοι Φούρνοι”.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"…έτσι τα αφηγήθηκα": Η αινιγματική ζωγραφική του Δημήτρη Παπανικολάου

Γυναικείες φιγούρες, χρηστικά αντικείμενα και νεκρές φύσεις απεικονίζονται στα έργα που θα παρουσιάσει η Art Zone 42.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

"Peace by Peace": Ένα αντιπολεμικό πρότζεκτ στο TAF

Η έκθεση εικονογράφησης αποτελεί δημιουργία της κολεκτίβας "Futurenice".

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.