Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος

Στην έκθεση «Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος» στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζονται εβδομήντα περίπου από τις χιλιάδες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες του μεγάλου δημιουργού.

Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος

Στην έκθεση «Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος» στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζονται εβδομήντα περίπου από τις χιλιάδες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες του μεγάλου δημιουργού.

Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος - εικόνα 1

Εκτός από εισηγητής της σουρεαλιστικής ποίησης και της ψυχανάλυσης στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Εμπειρίκος, υπήρξε «μανιώδης φωτογράφος», όπως τον χαρακτήριζαν οι φίλοι του. Στην έκθεση «Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος» που μόλις ξεκίνησε στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και διαρκεί ως τις 2 Δεκεμβρίου παρουσιάζονται εβδομήντα περίπου από τις χιλιάδες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές του φωτογραφίες, κυρίως σκηνές της καθημερινής ζωής, τοπία και συνθέσεις. Παράλληλα με το φωτογραφικό έργο του ποιητή, η έκθεση αναδεικνύει και τη φιλία του με τον ζωγράφο Γιώργο Γουναρόπουλο, μέσα από σχέδια, έργα ζωγραφικής, ποιήματα και αρχειακό υλικό. Το Σάββατο 7/11 θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση από τον Δαμιανό Μωραΐτη (11 π.μ.-12 μ.μ.) και προβολή της ταινίας Ανδρέας Εμπειρίκος – Ο ποιητής μέσα από τις εικόνες του, σε σκηνοθεσία Ηλία Γιαννακάκη, από τη σειρά «Παρασκήνιο» της ΕΡΤ (12-1 μ.μ.). Οδός Γ. Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια, 210 7777601.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.