Σίνα… Λούβρο μια προβολή δρόμος!

Μετά τις live αναμεταδόσεις, σειρά έχουν οι… προβολές εκθέσεων! Μια πρωτότυπη ιδέα είχε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που μας «ξεναγεί» στη νέα έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, σε ζωντανή προβολή στο Auditorium του την Tρίτη 3 Νοεμβρίου.

Σίνα… Λούβρο μια προβολή δρόμος!

Μετά τις live αναμεταδόσεις, σειρά έχουν οι… προβολές εκθέσεων! Μια πρωτότυπη ιδέα είχε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που μας «ξεναγεί» στη νέα έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, σε ζωντανή προβολή στο Auditorium του την Tρίτη 3 Νοεμβρίου.

Σίνα… Λούβρο μια προβολή δρόμος! - εικόνα 1

Ανακαλύψτε τα έργα του ζωγράφου Jean-Honoré Fragonard, όπως παρουσιάζονται από ξεναγό, που θα σας οδηγήσει να εξερευνήσετε, για μια ώρα, τα σημαντικότερα θέματα και τα πιο όμορφα έργα της έκθεσης.Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:Η ερωτική έμπνευση διαπερνά το έργο του Jean-Honoré Fragonard (1732 - 1806). Αισθησιακή, ακόλαστη, πονηρή ή ανοιχτή σε μία νέα ερωτική ηθική, συνεχίζει να σκηνοθετεί την συνεύρεση των σωμάτων και τη ένωση των ψυχών. Η διαρκής αυτή εξερεύνηση του αισθησιασμού και του συναισθήματος ανθίζει στη συνέχεια μέσω αντιθέσεων, το έργο Divin Frago παρουσιάζεται με τόση λεπτότητα στα «μυστικά» έργα, σκηνές εσοχής στο δηλωμένο αισθησιασμό, όπως στον εορτασμό μιας ειλικρινούς και ηθικής αγάπη.

Συγκεντρώνοντας έργα ζωγραφικής, σχέδια και εικονογραφημένα βιβλία, μερικές φορές με σκληρό ερωτικό περιεχόμενο, η έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Fragonard μέσα από ένα αισθησιακό πρίσμα, επανατοποθετώντας το στο σταυροδρόμι των αισθητικών και ηθικών ανησυχιών του Διαφωτισμού.Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 16 Σεπτέμβρη 2015 έως τις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο Μουσείο του Λουξεμβούργου στο Παρίσι.

Παρίσι Tρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, 20.00΄, |Γαλλικό Ινστιτούτου Ελλάδος ΑUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS | Είσοδος ελεύθερη. Ταυτόχρονη μετάφραση. Σίνα 31 Αθήνα, T (30) 210 33 98 600, www.ifa.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ψίθυροι στα Χέρια μου": Πώς τα στοιχεία της φύσης καθορίζουν τη ζωή μας

Η έκθεση συγκροτεί μια οπτική πανδαισία που έχει ως αφετηρία την εσωτερική πυξίδα της καλλιτέχνιδας Δήμητρας Σκανδάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2022

Παιδικά εργαστήρια τέχνης στη Sianti

Η γκαλερί καλεί τους μικρούς φιλότεχνους να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια μέσα από τα οποία θα εξοικειωθούν με τον κόσμο της τέχνης και θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Συζητήσεις και εργαστήρια στο Atopos με αφορμή την έκθεση "The Tyvek Project"

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Η Cheapart μετακομίζει δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό

Η φετινή διοργάνωση Cheapart 2022 | Desire for Art έρχεται ανανεωμένη σε νέο χώρο, με πάνω από 90 καλλιτέχνες.

Art Athina 1993-2022: Μια εικαστική ιχνηλάτηση για την ελληνική φουάρ στο ΙΣΕΤ

Την αρχειακή έκθεση συνοδεύει ένα επετειακό λεύκωμα 360 σελίδων αφιερωμένο στα 30 χρόνια από την ίδρυση της Art Athina.

"Ιχνουργήματα": Μια σειρά σχεδίων του Δημοσθένη Αγραφιώτη

Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί σε βάθος σαράντα χρόνων και παρουσιάζονται σε ποικιλία μεγεθών, χαρτιών, τεχνικών και εναλλακτικών τρόπων προβολής στο χώρο.

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης διερευνά το ζήτημα της "γεωκουλτούρας"

Το συνολικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης παρουσιάστηκε σήμερα σε σχετική συνέντευξη τύπου.