Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας

Περιηγηθήκαμε στην έκθεση Digital Revolution που εγκαινιάζεται σήμερα 20/10 στη Στέγη και βάζουμε το χέρι μας… στην κονσόλα ότι θα κάνει χιλιάδες Αθηναίους να κολλήσουν στις οθόνες της.

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας

Περιηγηθήκαμε στην έκθεση Digital Revolution που εγκαινιάζεται σήμερα 20/10 στη Στέγη και βάζουμε το χέρι μας… στην κονσόλα ότι θα κάνει χιλιάδες Αθηναίους να κολλήσουν στις οθόνες της.

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 1

Ταξιδέψαμε πίσω στα ηλεκτρονικάδικα των καλοκαιρινών διακοπών παίζοντας ξανά Packman στην μεγάλη κονσόλα. Ξαναπιάσαμε στα χέρια Gameboy, 20 χρόνια μετά, κολλώντας με το Tetris και το Super Mario όπως τότε που η μαμά μας μας φώναζε να το αφήσουμε και να κάνουμε τα μαθήματά μας.

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 2

Εντάξει, νιώσαμε και λίγο παράξενα που είδαμε σε μουσιακές προθήκες αντικείμενα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε αφημένα στους καναπέδες μας και τώρα θα τα δείξουμε στα παιιδά μας σαν αρχαιολογικά ευρήματα μιας άλλης εποχής! Βγάλαμε τη φωτογραφία μας με κωδικούς σαν αυτούς που χρησιμοποιούσαν οι υπολογιστές για να εικονοποιήσουν κάτι πριν αποκτήσουν γραφικά (μην φανταστείτε, σαν μια χαλασμένη απόδειξη μοιάζει).

Ακούσαμε το πρώτο συνθεσάισερ με samples να ξαναπαίζει το θέμα των Σκληρών του Μαϊάμι. Παίξαμε μουσική πατώντας πλήκτρα που αντιστοιχούν σε ήχους ραδιοφωνικών σταθμών που είναι τώρα live σ’ όλο τον κόσμο. Είδαμε την ευχή που ψιθυρίσαμε σε ένα μικρόφωνο να γίνεται ψηφιακή πεταλούδα και να πετάει (προς την εκπλήρωσή της, ελπίζουμε!).

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 3

Χορέψαμε «κρυμμένοι» πίσω από την περσόνα ενός animation, κουνήσαμε χέρια, πατήσαμε μπόλικα πλήκτρα και touch screen, φορέσαμε ακουστικά, είδαμε τον εαυτό μας να γίνεται αφηρημένος ψηφιακός καμβάς, δημιουργήσαμε και στείλαμε μέσω twitter το δικό μας μίνι animation στο Barbican για να το εντάξει, μαζί με εκατοντάδων ακόμη επισκεπτών, στο έργο Together…

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 4

Και θα επιστρέψουμε. Με τα παιδιά μας, με τους κολλημένους gamers φίλους που ζήτημα είναι αν έχουμε ξαναπάει μαζί σε έκθεση, με όσους αγαπούν να ανακαλύπτουν τις νέες τάσεις στη μόδα και στην τέχνη, με τους λάτρες των ειδικών εφέ που θέλουν να εντρυφήσουν στον κόσμο του Inception και του Interstellar…

Το Digital Revolution, που ήρθε στη Στέγη μετά το Κέντρο Τεχνών Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης, δεν είναι μια εικαστική έκθεση, αλλά μια από αυτές τις εκθέσεις – λούνα παρκ, με έντονο το στοιχείο του παιχνιδιού και της διάδρασης, όπου δύσκολα θα βαρεθείς, αν και σε κάποια εκθέματα, για να μην τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία, μπορεί να χρειαστείς… manual ή τη βοήθεια κάποιου από τους υπεύθυνους του χώρου. Τα ίδια τα έργα τέχνης είναι ίσως το πιο αδύναμο κομμάτι της έκθεσης, αφού το βάρος πέφτει στον εντυπωσιασμό, το παιχνίδι και την οπτική διάσταση παρά σε έναν ουσιαστικό προβληματισμό.

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 5

Με περγαμηνές από έναν χώρο όπως το Barbican ειδικό στις multi-culti, hands-on εκθέσεις-shows για όλη την οικογένεια, εκθέματα που διατρέχουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από τη μουσική και τη μόδα, ως την τέχνη, τα games, τον κινηματογράφο και το ντιζάιν και μιλάνε τόσο σε μια γενιά που μεγάλωσε με τις πρώτες κονσόλες όσο και στη γενιά που δεν γνώρισε την προ-tablet εποχή, έντονο interactive χαρακτήρα στην πλειοψηφία των εκθεμάτων, ισχυρό νοσταλγικό φορτίο στην ενότητα της «Ψηφιακής Αρχαιολογίας» αλλά και forward thinking στις ενότητες που καταπιάνονται με το μέλλον της ψηφιακής τεχνολογίας, το Digital Revolution αναμένεται να αποτελέσει σίγουρο success story.

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 6

Περιηγηθείτε στην έκθεση διαβάζοντας το άρθρο του αθηνόραμα digital εδώ

Η έκθεση φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης, στο φουαγιέ και στον 3ο και 4ο όροφο, και σε χώρους περιμετρικά της Στέγης. Υπάρχει χάρτης περιήγησης.

Για μια ολοκληρωμένη περιήγηση στην έκθεση, θα χρειαστείτε 1,5 – 2,5 ώρες. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν comment, like, share στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #digitalrevolution

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 7

Ωράρια λειτουργίας:
• Κυριακή και καθημερινές 12:00 – 21:00 και 20:00 ο τελευταίος επισκέπτης
• Παρασκευή – Σάββατο 12:00 – 22:00 και 21:00 ο τελευταίος επισκέπτης

Ο επισκέπτης αγοράζει εισιτήριο με δυνατότητα εισόδου στην έκθεση εντός του συγκεκριμένου ημιώρου που αναγράφεται στο εισιτήριο που προμηθεύτηκε. Μπορεί να παραμείνει στην έκθεση με το ίδιο εισιτήριο έως 4 ώρες.

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 5€ προπώληση – 7€ πόρτα
Μειωμένο: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
Δωρεάν: Παιδιά έως 5 ετών
Άνεργοι: 2€ (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
Οικογενειακό ή μικρή ομάδα 4-6 ατόμων (με 1 ή 2 ενήλικες και παιδιά): 12€ προπώληση – 17€ πόρτα
Ομαδικό 7+ άτομα κάθε ηλικίας: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα
ΑΜΕΑ & συνοδός: 3€ έκαστος (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη της κάρτας)
2η επίσκεψη: 4€ πόρτα (μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με την επίδειξη του παλιού εισιτηρίου)

Digital Revolution: ένα interactive «λούνα πάρκ» που θα βγάλει τον gamer μέσα σας - εικόνα 8

Παράλληλες εκδηλώσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΦΗΒΟΥΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ GENERATION D
Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015
Η νέα γενιά είναι ψηφιακή! Τρία εργαστήρια ψηφιακής τέχνης για παιδιά και εφήβους με αφορμή την έκθεση Digital Revolution.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Κωδικός «Πεταλούδα», Εργαστήριο δημιουργίας ψηφιακών ευχών με τη χρήση κώδικα προγραμματισμού για παιδιά 6-10 ετών & γονείς Ημερομηνίες: Σάββατο 7 Νοεμβρίου & Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 / 11:00 – 12:30 Κόστος συμμετοχής: 5 € για το κάθε παιδί και 5 € για τον κάθε ενήλικα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: Ένα βιβλίο που φωτίζει και μιλάει! Εργαστήριο δημιουργίας διαδραστικού pop-up βιβλίου για παιδιά 9 έως 12 ετών Ημερομηνίες: Κυριακές 15, 22, 29 Νοεμβρίου & 6, 13 Δεκεμβρίου 2015 / 11:00 – 14:00

Κόστος συμμετοχής: 45 € (και για τις πέντε συναντήσεις)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Η ιαπωνική τέχνη origami στα χέρια των εφήβων. Εργαστήριο διαδραστικών χάρτινων κατασκευών με χρήση τεχνολογίας για εφήβους 12-16 ετών Ημερομηνίες: Από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 (εκτός Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου)/ 11:00 – 14:00 Κόστος συμμετοχής: 36 € (και για τις τέσσερις συναντήσεις)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ DIGITAL Revolution
Ψηφιακή δημιουργικότητα: Από το Pac-Man...στη 3D εκτύπωση! Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία στο πλαίσιο της έκθεσης Digital Revolution. Απευθύνεται σε μαθητές από Δ΄Δημοτικού μέχρι και Γ΄Λυκείου
Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015
Κόστος συμμετοχής: 3 € ανά μαθητή http://www.sgt.gr/gre/SPG1530/

Φωτογραφίες: Σταύρος Πετρόπουλος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

34 σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα

Συνεχίζονται οι 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project "Ουράνιο τόξο - Rainbow".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".