Δυο μέρες γεμάτες φως στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένα ανοιχτό διήμερο δράσεων για μικρούς και μεγάλους με θέμα το φως στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δυο μέρες γεμάτες φως στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένα ανοιχτό διήμερο δράσεων για μικρούς και μεγάλους με θέμα το φως στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δυο μέρες γεμάτες φως στο Ίδρυμα Ευγενίδου - εικόνα 1

Το ξέρετε ότι το 2015 έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος φωτός»; Και αυτό γιατί οι σημαντικότερες ανακαλύψεις σχετικά με το φως έχουν γίνει 50, 100, 150 και 200 χρόνια πριν από φέτος. Έτσι την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου σπουδαίοι ερευνητές έρχονται στην Ελλάδα και στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) για να μοιραστούν «φωτεινές» γνώσεις και εμπειρία ενώ και οι μικροί δεν θα μείνουν στο σκοτάδι αφού θα υπάρχουν διαδραστικά εργαστήρια, παιχνίδια, αφηγήσεις και πλανηταριακές παραστάσεις. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη αλλά σε κάποιες από αυτές χρειάζεται κράτηση θέσης στα τηλ. 210 9469631 και 632. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Α. Εκδηλώσεις για παιδιά
(απαραίτητη η κράτηση θέσης)
H συμμετοχή είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης
στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 (Τρίτη έως Παρασκευή: 8.30-20.00, Σάββατο και Δευτέρα: 8.30-15.30). Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr

«Στέκομαι, όταν στέκεσαι, κινούμαι, όταν κινείσαι, αδύνατον να είμαι, όπου εσύ δεν είσαι ...»

Ημέρες : Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ώρα: 17:30-18:15 και Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα: 11:30-12:15
Τόπος : Βιβλιοθήκη
Ηλικίες : Για προνήπια και νήπια
Τα παιδιά με αφορμή μια ασυνήθιστη ιστοριούλα θα έχουν τη δυνατότητα ν' ανακαλύψουν το φαινόμενο της σκιάς. Μέσα από μια ευχάριστη συζήτηση αλλά και εξίσου ενδιαφέρουσες δραστηριότητες θα μάθουν πώς δημιουργείται μια σκιά, θα έχουν τη χαρά να εξερευνήσουν και να παίξουν με τις δικές τους σκιές στο χώρο, θα πειραματιστούν με το φακό για να διαπιστώσουν πότε η σκιά μεγαλώνει, θα ζωγραφίσουν τη σκιά από ένα αντικείμενο της επιλογής τους και τέλος θα ενώσουν τις σκιές με τ' αντικείμενα στα οποία ανήκουν! Σας περιμένουμε λοιπόν για ένα αξέχαστο ταξίδι συντροφιά με την πιο αχώριστη φιλενάδα μας!

«Αναζητώντας την πολύχρωμη κορδέλα του ουρανού...»
Ημέρες : Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ώρα: 19:00-19:45 και
Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα: 12:45-13:30
Τόπος : Βιβλιοθήκη
Ηλικίες : Για μαθητές/μαθήτριες Α και Β Δημοτικού
Τι συμβαίνει σε μία πόλη όταν το ουράνιο τόξο αποφασίζει να την εγκαταλείψει; Τι θα πρέπει να συμβεί για να εμφανιστεί ξανά; Με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε εμείς να δημιουργήσουμε ένα ουράνιο τόξο; Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα ρίξουν φως τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά έχοντας ως εργαλείο τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους παίζουν παιχνίδια γύρω από τα χρώματα της Ίριδας, πειραματίζονται με απλά υλικά γύρω από τη σύνθεση του φωτός, ώστε να ανακαλύψουν τελικά ποιες είναι οι δύο προϋποθέσεις για τη δημιουργία του ουράνιου τόξου και να εξηγήσουν τι είναι με δικά τους λόγια. Τέλος, δημιουργούν το δικό τους ουράνιο τόξο που θα χωράει ...ακόμα και στη τσάντα τους!

Β. Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
(Είσοδος ελεύθερη χωρίς προηγούμενη κράτηση)
Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr

Δυο μέρες γεμάτες φως στο Ίδρυμα Ευγενίδου - εικόνα 2

‘Έκθεση φωτογραφίας:
«Παιχνίδια του φωτός στον Ελληνικό Ουρανό»
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, συνεχώς από 17:30 έως 21:15
Σάββατο 10 Οκτωβρίου συνεχώς από 11:30 έως 17:30
Ηλικίες : Για μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας
Η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία παρουσιάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες οπτικών φαινομένων που τράβηξαν ‘Ελληνες φωτογράφοι.

«Αναμνηστικές φωτογραφίες με στροβοσκόπιο»
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, συνεχώς από 17:30 έως 19:30
Τόπος : Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας
Ηλικίες : Για μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας Ειδικά για την εκδήλωση, η Διαδραστική Έκθεση σας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσετε μοναδικές αναμνηστικές φωτογραφίες για το έτος φωτός. Για τις φωτογραφίες αυτές συνδυάζουμε μεγάλο χρόνο έκθεσης του αισθητήρα στο φως και ένα μηχανικό στροβοσκόπιο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

«Το παιχνίδι του φωτός»
Ημέρα : Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ώρες: 17:30-19:30
Τόπος : Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας
Ηλικίες : Για παιδιά 10 ετών + και ενήλικες
Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φως και εξοικειώνονται με τον τρόπο διάδοσής του. Ποια πορεία ακολουθεί το φως; Τι θα μπορούσε να την αλλάξει; Οι επισκέπτες παίρνουν θέσεις στο ταμπλό, μαθαίνουν να κινούνται όπως μία φωτεινή ακτίνα και το παιχνίδι ξεκινά!

«Τι έχετε να πείτε για το Φως κύριε Νεύτωνα;»
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, συνεχώς από 17:30 έως 19:30 και
Σάββατο 10 Οκτωβρίου, συνεχώς από 11:30 έως 17:00
Τόπος: Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας
Ηλικίες : Για παιδιά 8 έως 12 ετών
Σε αυτήν την ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, οι γονείς γίνονται ξεναγοί και μαζί με τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές ιδιότητες του φωτός. Επίσημος καλεσμένος της παρέας είναι ο Ισαάκ Νεύτωνας! «Οι πολύχρωμες σκιές σου» Σάββατο 10 Οκτωβρίου, συνεχώς από 11:30 έως 17:00 Τόπος: Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας Ηλικίες : Για μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διαδράσουν με το νέο έκθεμα «Οι πολύχρωμες σκιές σου». Στο έκθεμα αυτό οι επισκέπτες ανακαλύπτουν πώς γίνεται η σύνθεση του λευκού φωτός, συμμετέχουν με ολόκληρο το σώμα τους και πειραματίζονται με τα χρώματα των σκιών που μπορούν να δημιουργήσουν. Το έκθεμα προσφέρεται για διάδραση πολλών ανθρώπων και αναμνηστικές φωτογραφίες!

«Φως και Σκοτάδι: Μία αιώνια σύγκρουση!»
Ημέρα : Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα: 12:30-13:15
Τόπος : Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας
Ηλικίες : Για παιδιά 13 ετών + και ενήλικες
Η μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι είναι αρχαία όσο και ο κόσμος. Είναι μία μάχη που έχει εμπνεύσει την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη. Στη διαδραστική αφήγηση, «ψηλαφούμε» μέσα στο σκοτάδι περασμένων αιώνων και βλέπουμε με τα μάτια διάσημων διανοητών όπως ο Πλάτωνας, ο Νεύτωνας και ο Αϊνστάιν. Από πού έρχεται και τι είναι το φως; Πώς κατάφεραν και μέτρησαν την ταχύτητά του; Πώς αλληλεπιδρά με την ύλη; Το κοινό συμμετέχει σε παράλληλες δραστηριότητες, όπου με τη βοήθεια απλών υλικών αντιλαμβάνεται τις ιδιότητες του φωτός, πώς και τι «βλέπει» ο ανθρώπινος νους και τα όρια των αισθήσεών μας.

«Ποιος παίζει με τα φώτα;»
Ημέρα : Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρες: 13:30-14:15
Τόπος : Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας
Ηλικίες : Για παιδιά 8 ετών + και ενήλικες
Αυτή τη φορά η ομάδα των πειραμάτων ρίχνει άπλετο φως! Λέιζερ, λάμπες, καθρέφτες και φακοί πρωταγωνιστούν σε ένα μαγικό ταξίδι στα μυστικά του φωτός. Εξερευνούμε την ανάκλαση και τη διάθλαση και το ρόλο που διαδραματίζουν στην όραση. Φτιάχνουμε φωτογραφίες όπως παλιά, παίζουμε με το μεταίσθημα και ξεγελάμε το μάτι με οπτικές ψευδαισθήσεις. Αλήθεια, τι είναι το φως του Ήλιου και σε τι διαφέρει από αυτό μιας λάμπας; «Χημικές» και «ηλεκτρομαγνητικές» εκπλήξεις κλέβουν την παράσταση!

«Κοιτώντας μέσα από το μικροσκόπιο»
Σάββατο 10 Οκτωβρίου, Ώρα: 14:30-15:00 Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας
Ηλικίες : Για παιδιά 8 ετών + και ενήλικες
Έχετε δει ποτέ φυτικά κύτταρα που φωτοσυνθέτουν; Εδώ, μπορείτε να δείτε στο μικροσκόπιό μας πραγματικά ζωντανά κύτταρα ενός φύλλου με τους χλωροπλάστες τους να στριμώχνονται για την καλύτερη θέση στον ήλιο, ώστε να φτιάξουν γλυκόζη και οξυγόνο!

Γ. Δραστηριότητες για όλους/όλες στο Πλανητάριο (Είσοδος με Δελτία εισόδου)
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου μισή ώρα πριν την έναρξη της κάθε δράσης, και θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην δράση εκείνης της ημέρας. Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr

«Το ΦΩΣ… στα άδυτα του Πλανηταρίου»
Ημέρα : Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ώρα: 20:30- 21:15
Τόπος : Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Ηλικίες : Για παιδιά 10 ετών και άνω
Για πρώτη φορά το «εσωτερικό» του Πλανηταρίου ανοίγει τις πύλες του και ξεναγεί μικρούς και μεγάλους… πίσω από τον θόλο, εκεί που τεχνικοί και τεχνολογία «συνεργάζονται» για να μας παρουσιάζουν τις εντυπωσιακές πλανηταριακές μας παραστάσεις. Ο Διευθυντής Δρ. Μάνος Κιτσώνας και οι Τεχνικοί του Πλανηταρίου είναι έτοιμοι να μας εξηγήσουν την ιδιάζουσα σημασία του φωτός στον χώρο αυτό, τον τρόπο που χρησιμοποιείται αλλά και τον ρόλο που παίζουν οι διαφορετικές τεχνολογίες στην διαμόρφωση του αρίστου αποτελέσματος… σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια του κόσμου!

«Ψηφιακή Παράσταση: Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος»
Ημέρα : Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα: 16:30- 17:10
Τόπος : Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Ηλικίες : Για παιδιά 10 ετών + και ενήλικες
Η παράσταση με τίτλο «Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος» σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με το φως. Το ορατό φως δεν είναι παρά ένα ελάχιστο μόνο τμήμα της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα. Από τη στιγμή, όμως, που κατασκευάσαμε τηλεσκόπια, τα οποία «βλέπουν» και σε διαφορετικά μήκη κύματος, οι αστρονομικές μας γνώσεις πολλαπλασιάστηκαν ραγδαία.

Από τα μεγάλα αστεροσκοπεία στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, έως το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, και από την εξερεύνηση του Ηλιακού συστήματος έως τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους, η παράσταση αυτή αναδεικνύει την σημασία που έχει το φως στην αστρονομική έρευνα, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την εξερεύνηση του Διαστήματος και την επιστημονική έρευνα γενικότερα. (Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου 2015)

Δ. Παρουσιάσεις/ομιλίες για ενήλικες
(Είσοδος ελεύθερη χωρίς προηγούμενη κράτηση)
Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr

Πανηγυρική έναρξη διημέρου
Ημέρα: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 17:30
Tόπος: Αμφιθέατρο
Ώρα 17:30-18:00
Χαιρετισμοί:
Δρ. Μάνος Κιτσώνας (Διευθυντής, Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου)
Δρ. Ηρακλής Αβραμόπουλος (Καθηγητής Ε.Μ.Π.)
Dr. Joe Niemela (Παγκόσμιος Συντονιστής UNESCO για το Διεθνές Έτος Φωτός)*

Ώρα 18:00-18:45
Κεντρική Ομιλία:
Προσκεκλημένος Ομιλητής: Dr. Alan Huang (Terabit Corp.)
«Η ιστορία της φωτονικής - Γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο»*

Ώρα 18:45-19:00 Διάλειμμα

Ώρα 19:00-20:00

Θεματική Ενότητα Ι με τίτλο: «Τεχνολογίες Φωτονικών Επικοινωνιών» Συντονιστής Δρ. Δημήτρης Αποστολόπουλος (Ερευνητής, Εργαστήριο Φωτονικών Επικοινωνιών, Ε.Μ.Π.)
«Συνδέοντας τον κόσμο με φως»
Δρ. Ιωάννα Παπαφίλη (Ερευνητικό Τμήμα, Ο.Τ.Ε.)
«Φως και Τηλεπικοινωνίες: Ο ρόλος των οπτικών τεχνολογιών στην εξέλιξη των τελεπικοινωνιακών δικτύων»
Δρ. Νίκος Πλέρος (Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Α.Π.Θ.) «Και εγένετο φως... και επάγωσε φως: η οπτική μνήμη RAM»*

Ομιλία στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Ημέρα: Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 11:30, Αμφιθέατρο
Ώρα 11:00-11:45
Κεντρική Ομιλία:

Προσκεκλημένος Ομιλητής: Bart van Caenegem (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) «Η φωτονική έρευνα στην Ευρώπη»*

Ώρα 11:45-12:45
Θεματική Ενότητα ΙΙ με τίτλο: «Το φως στη ζωή μας» Συντονιστής: Δρ. Δημήτριος Συβρίδης (Καθηγητής Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ε.Κ.Π.Α.)
«Το φώς και η φωτονική τεχνολογία: Απο το μύθο και το φωτισμό κατά την αρχαιότητα, σε κάθε σχεδόν πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας του παρόντος και του μέλλοντος.» Δρ. Βιβή Τορνάρη (Ερευνήτρια, Ομάδα Λέιζερ στην Τέχνη, Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Ι.Τ.Ε.)
«Η χρήση νανοφωτονικής λέιζερ στην έρευνα για την προστασία και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς: θεωρία, χρήσεις και μοντέρνες εφαρμογές» Δρ. Κώστας Μπάλας (Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνείο Κρήτης)
«Βιοφωτονικές τεχνολογίες για έγκαιρη μη επεμβατική διάγνωση της νεοπλασίας»

Ώρα 12:45-13:00
Διάλειμμα

Ώρα 13:00-14:00
Θεματική Ενότητα ΙΙ (συνέχεια) με τίτλο: «Το φως στη ζωή μας» Συντονιστής: Ηρακλής Αβραμόπουλος (Καθηγητής Ε.Μ.Π.) Δρ. Παναγιώτης Νάστος, Καθηγητής Κλιματολογίας, Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος της ΕΜΤΕ
«Οταν το φως συναντά την ατμόσφαιρα.» Δρ. Γεώργιος Μούσδης (Κύριος Ερευνητής, Ινστ. Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας, Ε.Ί.Ε.)
«Οργανικοί φωτοδίοδοι εκπομπής (OLED): Το μέλλον στον φωτισμό και στις οθόνες» Δρ. Παναγιώτης Δημητράκης (Ερευνητής, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος) «Φως στην νανοκλίμακα»

Ώρα 14:00-14:45
Κεντρική Ομιλία
Προσκεκλημένος Ομιλητής: Dr. Alan Huang (Terabit Corp.) "
Οι προοπτικές της φωτονικής τεχνολογίας - επερχόμενες επιτυχίες"*

Ώρα 14:45-15:45
Θεματική Ενότητα ΙIΙ με τίτλο: "Αστρονομία / Αστροφυσική" Συντονιστής: Διονύσης Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής, Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Ι.Ε. «Το Σύμπαν με Διαφορετικά Μάτια» Δρ. Βάλια Λύρατζη, Διδάκτωρ Αστροφυσικής, ΕΚΠΑ. «Φως: ο αγγελιοφόρος των μυστικών του Σύμπαντος».*

Ομιλία στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟς ΝΟΜΙΚΟς
08/12/2022

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.