«Αόρατες Κυβερνήσεις» στο Circuits and Currents

Στις θεωρίες συνομωσίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας εστιάζει η έκθεση «Αόρατες Κυβερνήσεις : η ‘Γνώση’ ως κατάσταση εαυτού» (μέχρι 11/7).

«Αόρατες Κυβερνήσεις» στο Circuits and Currents

Στις θεωρίες συνομωσίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας εστιάζει η έκθεση «Αόρατες Κυβερνήσεις : η ‘Γνώση’ ως κατάσταση εαυτού» (25/6-11/7).

«Αόρατες Κυβερνήσεις» στο Circuits and Currents - εικόνα 1

Από τον αρχαίο Γνωστικισμό και την έξαρση του «αντιμασονισμού» της αντεπαναστατικής σκέψης κατά τη Γαλλική Επανάσταση ως τους σύγχρονους αστικούς μύθους και τις θεωρίες συνωμοσίας, η έκθεση «Αόρατες Κυβερνήσεις : η ‘Γνώση’ ως κατάσταση εαυτού» μελετά ιστορικές και σύγχρονες μορφές μιας συγκεκριμένης αποκαλυψιακής στάσης απέναντι στη κοινωνική πραγματικότητα που τείνει να κατανοεί τον κόσμο ως δημιούργημα ριζικά κακών δυνάμεων.

Η έκθεση αποτελεί παρουσίαση των πρότζεκτ που παρήχθησαν στα πλαίσια του εργαστηρίου «Παλιές και σύγχρονες μορφές της Γνώσης και του Γνωστικισμού». Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) της ΑΣΚΤ με τη συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ορισμένες συμμετοχές έχουν επιτελεστικό χαρακτήρα και θα παρουσιαστούν στα εγκαίνια.

Επιμέλεια έκθεσης/εργαστηρίου:
Κωστής Σταφυλάκης (Θεωρητικός τέχνης και Εικαστικός, Εντεταλμένος διδασκαλίας στο ΜοΚΕ της ΑΣΚΤ και Εντεταλμένος Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Συμμετοχές:
Μαριλένα Αλιγιζάκη, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου/Σοφία Γρηγοριάδου, Δήμητρα Ζερβού/Μαριλία Κολυμπίρη/Μαρία Λουΐζου/Κυριάκος Μητρόπουλος, Αντώνης Καλαμαράς-Πράπας/Θεόδωρος Κωβαίος, Βίκτωρ Μελίστας, Μεταθεοδοσία, Αιμιλία Μωραΐτη/The Heavenly Hens, Έκτωρ Ντουράκος, Γιώργος Νίκας, Campus Novel, Σέργιος Παππάς, Άντα Πετρανάκη, Πάνος Σκλαβενίτης, Μάϊρα Στέφου, Μάγια-Γαλάτεια Ταπεινού, Αλέξης Φιδετζής, ΦΥΤΑ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"In a Bright Green Field" στο Μουσείο Μπενάκη: Καλλιτέχνες φαντάζονται πιθανές εκδοχές του μέλλοντος

Το μουσείο παρουσιάζει ένα νέο συνεργατικό πρότζεκτ με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το New Museum.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/06/2025

Ο Πάνος Προφήτης 'συνομιλεί' με τον Αλέκο Φασιανό μέσω μιας πρωτότυπης έκθεσης

To Contemporary Intervention Program εγκαινιάζεται στο κοινό με την έκθεση "Το Φτερούγισμα της Γραμμής".

Λάβε μέρος κι εσύ στον διαγωνισμό φωτογραφίας για τις άγνωστες γωνιές της Αθήνας

Η Monumenta και ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνουν φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα το αρχιτεκτονικό περιβάλλον της 6ης Δημοτικής Κοινότητας (Κυψέλη, Αχαρνών, Βικτώρια κ.ά.).

Τελικά αξίζει να πας μέχρι το Πεδίον του Άρεως για τα Plásmata 3;

Τελευταίες ημέρες για το περίφημο πρότζεκτ της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, που επανοικειοποιείται το αθηναϊκό πάρκο με έναν διαφορετικό τρόπο, επιχειρώντας να χαρτογραφήσει έναν παρηγορητικό περίπατο για τους επισκέπτες.

Όλα όσα ετοιμάζει το Μουσείο Ακρόπολης για τα 16α γενέθλιά του

Μουσικές εκπλήξεις και ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση του μουσείου.

Google Arts & Culture: ΕΜΣΤ, ΕΠΜΑΣ και MOMus ψηφιοποιούν τις συλλογές τους

Ένα πρωτοποριακό έργο ψηφιοποίησης και προβολής των συλλογών κορυφαίων μουσείων μέσω της πλατφόρμας Google Arts & Culture, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τι πραγματικά ισχύει με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Τα fake news του "Critic" και η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου.