Η κολεκτίβα της κρίσης

Η έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Η κολεκτίβα της κρίσης

Η έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης από τις 6/11 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Η κολεκτίβα της κρίσης - εικόνα 1

Ένα ζωντανό, ανοιχτό καλλιτεχνικό αρχείο που επεξεργάζεται την πραγματικότητα της εποχής και του τόπου φιλοδοξεί να δημιουργήσει η κολεκτίβα Depression Era και η ΜΚΟ “KOLEKTIV8” που αποτελείται από 36 καλλιτέχνες, ερευνητές, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους και θεωρητικούς. Από τις 6/11 μας συστήνονται με την έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η έκθεση, ένα αποτέλεσμα της τριετούς συνεργασίας της ομάδας, είναι ένα μωσαϊκό διαφορετικών αφηγήσεων και νοημάτων, μια συλλογική καταγραφή του τραυματικού μετασχηματισμού της κρίσης μέσα από εικόνες και λόγο.

Τα μέλη της Depression Era είναι οι: Θεοφάνης Αβραάμ, Λουκάς Βασιλικός, Πάσκουα Βοργιά, Χρυσούλα Βούλγαρη, Ειρήνη Βουρλούμη, Μαρίνα Γιώτη, Γιώργος Γρυπαίος, Γιώργος Δρίβας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Χάρης Κακουλίδης, Χρήστος Καπάτος, Κώστας Καψιάνης, Πάνος Κιάμος, Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Πέτρος Κουμπλής, Τάσος Λάγγης, Μαρία Λούκα, Μαρία Μαυροπούλου, Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης, Πέτρος Μπαμπασίκας, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Πρίνος, Δημήτρης Ραπακούσης, Γιώργος Σαλαμέ, Σπύρος Στάβερης, Όλγα Στεφάτου, Αγγελική Σβορώνου, Βαγγέλης Τάτσης, Μαρίνος Τσαγκαράκης, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Παύλος Φυσάκης, Γιώργος Χαρίσης, Γιάννης Χατζηασλάνης, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Χριστίνα Ψαρρά.

Περισσότερες πληροφορίες

Depression Era

  • Εικαστικά

Μια κολεκτίβα καλλιτεχνών, συγγραφέων και θεωρητικών καταγράφει την κρίση μέσα από εικόνες και κείμενα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα ερημωμένο συνεργείο αυτοκινήτων μετατρέπεται σε γκαλερί

Θέματα μνήμης, μεταμόρφωσης και της αθόρυβης ροής του χρόνου διατρέχουν την έκθεση του Νικόλα Βεντουράκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/11/2025

"Οι Αόρατοι της Γης": Μπορεί η ζωγραφική να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο;

Η καλλιτέχνιδα Σμαρώ Τζενανίδου παρουσιάζει μία νέα σειρά έργων με θέμα την κλιματική κρίση.

"Από τη σελίδα στην εικόνα": Ένα νέο book club με κάτι από σινεμά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το ίδρυμα διοργανώνει ένα μηνιαίο κλαμπ, όπου θα εξετάζονται έργα της κλασικής λογοτεχνίας που έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Η αρχή γίνεται με τον "Κλέφτη Ποδηλάτων".

Το Booker 2025 θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το "Flesh" του David Szalay, το οποίο τιμήθηκε με τη σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση στον αγγλόφωνο κόσμο, έρχεται σύντομα σε ελληνική μετάφραση από τη Βάσια Τζανακάρη.

Αυτό είναι το βιβλίο που πήρε το Booker 2025

Η μεγαλύτερη διάκριση που αποδίδεται σε αγγλόφωνο βιβλίο δόθηκε για φέτος στο "Flesh" του Ουγγρο-βρετανού David Szalay.

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι η εικαστική έκπληξη του φθινοπώρου

Είδαμε από κοντά την εμβυθιστική υπερπαραγωγή που μας μυεί στον κόσμο του εμβληματικού ζωγράφου.

"Periaktoi": Ένα αιωρούμενο γλυπτό μεταβάλλει την αίσθηση της πραγματικότητας

Ένα νέο εικαστικό πρότζεκτ της Ελεάννας Μπαλέση στο χώρο του Antisocial.