Φτιάξε τη δική σου τσιγγάνικη… Φίρμα

Nα δημιουργήσουμε μαζί τη δική μας... τσιγγάνικη κολεξιόν στο ύφος του οίκου Φirma Gypsy Globales μας προσκαλεί στις 26/9 η γνωστή εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «DESTEFASHIONCOLLECTION».

Φτιάξε τη δική σου τσιγγάνικη… Φίρμα

Είναι γνωστή η ενασχόληση της Μαρίας Παπαδημητρίου με τον πολιτισμό των τσιγγάνων. Μια γεύση της, άλλωστε, μπορούμε να δούμε και στην τρέχουσα έκθεση «DESTEFASHIONCOLLECTION». Με αφετηρία το έργο «Φirma Gypsy Globales», το οποίο παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς (αναφέρεται στη ζωή και στα έθιμα των Ρομά υπό το πρίσμα του ενδυματολογικού τους κώδικα), η γνωστή εικαστικός και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μαζί με την ομάδα της σας προσκαλούν στις 26/9 να δημιουργήσετε μαζί τη δική σας κολεξιόν στο ύφος του οίκου Φirma Gypsy Globales – μόνο φέρτε μαζί παλιά σας ρούχα και αξεσουάρ. Το εργαστήριο αρχίζει στις 7.30 μ.μ., αλλά η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 6 μ.μ. με παρουσίαση της σχετικής έκδοσης από την ιστορικό Ιωάννα Λαλιώτου, τον πανεπιστημιακό και δημοσιογράφο Νίκο Μπακουνάκη, τον επιμελητή Θεόφιλο Τραμπούλη και την καλλιτέχνιδα.

Περισσότερες πληροφορίες

DESTEFASHIONCOLLECTION: 1 έως 8

  • Εικαστικά

Η μόδα συναντά την τέχνη μέσα από projects που έχουν επιμεληθεί διάσημοι καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Επιμέλεια: Ν. Αργυροπούλου, Άν. Μπάντλερ, Μ. Ουασιούτα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

15+1 βιβλία για τον Μάιο

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών όμως κι έχουμε έναν μήνα μπροστά μας για ανοιξιάτικες αναγνώσεις - Είμαστε εδώ με ένα μπουκέτο προτάσεων για όλα τα γούστα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2026

Μια συνομιλία με τον Σάντρο Μετσάντρα στο Ρομάντσο

Οι εκδόσεις Πλήθος διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου Πλανητική τεχνητή νοημοσύνη: Έννοιες και χάρτες για τον υπολογισμό και το κεφάλαιο.

4+1 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν για να περάσουμε διαβάζοντας το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Ξεχωρίσαμε μερικές από τις πρόσφατες κυκλοφορίες και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα για να περάσετε ευχάριστα το τριήμερο.

Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Μια συναυλία με τον Πασχάλη και τρεις δραστηριότητες και παιδιά και γονείς έρχονται στο καταπράσινο υπαίθριο του ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή 1η Μαΐου.

Όλα όσα μας περιμένουν τον Μάιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, ενώ συνεχίζει τις εκθέσεις και τις ξεναγήσεις στο κεντρικό κτήριο αλλά και στα παραρτήματα.

Primavera: Όταν η άνοιξη αναγεννά και αναγεννάται

Στην ατομική του έκθεση, ο Νίκος Καλαφάτης μεταμορφώνει τα υλικά του για να εξερευνήσει τη σχέση ανθρώπου και φύσης.

Η Μαρία Φιλιππακοπούλου κάνει το χρώμα πρωταγωνιστή στη νέα της έκθεση

Η καλλιτέχνιδα επιστρέφει για τρίτη φορά στην Kourd Gallery, με μια σειρά ζωγραφικών έργων όπου ο άνθρωπος απουσιάζει και το χρώμα κυριαρχεί.