«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Το «Refuge project» μας ξαναδίνει την ευκαιρία να μπούμε στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, αφού για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη.

«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Αν δεν καταφέρατε να μπείτε πέρυσι στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, το «Refuge project» σας ξαναδίνει την ευκαιρία, αφού από τις 12/7 και για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη. Αντλώντας υλικό από τα προσωπικά βιώματα-μαρτυρίες κατοίκων του νησιού για την περίοδο της Κατοχής, είκοσι σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες καταθέτουν επιτόπιες παρεμβάσεις στοχεύοντας στην «ανίχνευση και απόδοση κάποιων από τα διαφεύγοντα σημεία της πραγματικότητας, που ειδάλλως θα ήταν αδύνατο να αναπαρασταθούν με λέξεις, εικόνες ή και ήχους». Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφει η γνωστή και από το «Sanatorio Project» ομάδα Artspirators.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι μορφές κρύβονται στη "Βοτανική Αθήνα" της Ράνιας Καπελιάρη;

Μια έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αθηνάς Σχινά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

"Η Κληρονομιά": Ακούστε το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη αποκλειστικά στο JukeBooks

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Σασμός", μετά τις best seller επιτυχίες του επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.

"+αισθήσεις": Πώς αντιλαμβανόμαστε τις οπτικές και νοητικές εικόνες;

Τα έργα της έκθεσης στο Μουσείο Γουναρόπουλου ακροβατούν ανάμεσα στην αίσθηση και την ψευδαίσθηση, και δημιουργούν χώρους και τοπία του νου που μπορεί να μας φέρουν πιο κοντά στην ουσία των πραγμάτων.

Επανένωση τριών παρθενώνειων θραυσμάτων από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης

Η επανένωση αυτή έγινε χάρη στη σοβαρή και ουσιαστική εργασία όλων όσων ασχολήθηκαν με αυτήν, τόσο από την Αγία Έδρα και τα Μουσεία του Βατικανού όσο και από την ελληνική πλευρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα του 20ου αιώνα αποκαλύπτουν τα "Αποκόμματα" του Γιώργου Γύζη

Μια έκθεση ζωγραφικής αποτυπώνει στον καμβά ξεχασμένες ειδησεογραφίες και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα τέλη του ’30 έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ έρχονται στα Dio Horia

O "Ιστώνας" της Ηλιοδώρας Μαργέλλου και το "Μερικές φορές είμαι δέντρο" του Rhys Lee θα φιλοξενούνται στην έδρα της γκαλερί στην Ακρόπολη έως τις αρχές Μαΐου.