«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Το «Refuge project» μας ξαναδίνει την ευκαιρία να μπούμε στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, αφού για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη.

«Υπόγεια» τέχνη στη Μήλο

Αν δεν καταφέρατε να μπείτε πέρυσι στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα της Μήλου, το «Refuge project» σας ξαναδίνει την ευκαιρία, αφού από τις 12/7 και για όλο το καλοκαίρι οι στοές και οι θάλαμοί του «επανενεργοποιούνται» με όχημα την τέχνη. Αντλώντας υλικό από τα προσωπικά βιώματα-μαρτυρίες κατοίκων του νησιού για την περίοδο της Κατοχής, είκοσι σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες καταθέτουν επιτόπιες παρεμβάσεις στοχεύοντας στην «ανίχνευση και απόδοση κάποιων από τα διαφεύγοντα σημεία της πραγματικότητας, που ειδάλλως θα ήταν αδύνατο να αναπαρασταθούν με λέξεις, εικόνες ή και ήχους». Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφει η γνωστή και από το «Sanatorio Project» ομάδα Artspirators.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crushed Bitter Oranges": Μία χιουμοριστική περφόρμανς από τους Vaskos στο πλαίσιο του "Evrovizion"

Tο δραστήριο καλλιτεχνικό δίδυμο Vaskos (Βασίλης Νούλας και Κώστας Τζημούλης) αναπτύσσει υβριδικές δράσεις οι οποίες περιλαμβάνουν περφόρμανς, ηχητικά έργα, ενώ συνδυάζουν οπτικοακουστικά μέσα και κίνηση, και διακρίνονται από στοιχεία θεατρικότητας και σαρκασμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/06/2023

Οι καλλιτέχνες του "Ιδού η Ρόδος" μιλούν για τη θέση της κεραμικής στη σύγχρονη τέχνη

Η πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο μάς έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον επιμελητή της, Αποστόλη Αρτινό, και τέσσερις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για την εξέλιξη της κεραμικής σήμερα.

Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης χαρακτικής "BURR"

Καλλιτέχνες και επιμελητές ξεναγούν το κοινό στην έκθεση μιλώντας για τα έργα τους.

Ένα παιχνίδι υπερθέσεων και αντιθέσεων δημιουργούν τα έργα της Mira Dancy

Το πολυμορφικό πρότζεκτ "See-Thru Palm" θα παρουσιαστεί αυτόν τον μήνα στη γκαλερί Dio Horia.

Όλα όσα έμαθε από την Αθήνα, ο Rick Lowe τα μεταφέρει στη ζωγραφική του

Μία ακόμα έκθεση εγκαινιάζει στην Gagosian ο Αμερικανός καλλιτέχνης, συνδυαστικά με το "Hic sunt dracones" στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Ιώ Μαθιανάκη και η Μαρία Πετρούτσου μάς ξεναγούν "Στο εργαστήρι" τους

Στην έκθεση ζωγραφικής οι δύο καλλιτέχνιδες συνομιλούν σε ένα εικαστικό αποτέλεσμα που προέκυψε κατά την κοινή τους πορεία στο εργαστήριο.

Radio Athènes και Arch φιλοξενούν έργα του Πόλυ Πεσλίκα

Στις εκθέσεις παρουσιάζονται βίντεο, φωτογραφίες, σχέδια και άλλων μορφών έργα από διάφορες χρονικές περιόδους.