COSMOTE History: 5 χρόνια πορείας, σχέδια μελλοντικά

Το μοναδικό κανάλι ντοκυμαντέρ για την ελληνική ιστορία και πολιτισμό στο προσκήνιο και το επετειακό 2021

Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις μέρες το COSMOTE HISTORY HD - το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη κι έθιμά της - που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ. Σε αυτή την πορεία το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV έχει δημιουργήσει περισσότερες από 120 πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ και πάνω από 800 ώρες τηλεοπτικού υλικού.

Στα 5 χρόνια λειτουργίας του το COSMOTE HISTORY HD έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς καλύπτοντας ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων. Μεταξύ αυτών: η ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, οι τέχνες και ο πολιτισμός, η επιστήμη και τα σημαντικά της επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα. Πρωτότυπες παραγωγές ή συμπαραγωγές του COSMOTE HISTORY HD έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Βερολίνου. Η συμπαραγωγή της COSMOTE TV "Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες" εκπροσώπησε την Ελλάδα στη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους στην 92η Διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ. Το 2020 το κανάλι παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την πρώτη του συμπαραγωγή με το National Geographic, με τίτλο "Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων".

Κατά τη διάρκεια Δικτυακής εκδήλωσης ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ αναφέρθηκε στην θερμή ανταπόκριση που είχε η ελεύθερη μετάδοση περιεχομένου του COSMOTE HISTORY HD στο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως σημείωσε, στόχος για το κανάλι είναι να λειτουργεί ως πηγή γνώσης ανοικτή σε όλους και ειδικά στους νέους. Εκεί βασίστηκε και η απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να διαθέσει δωρεάν το COSMOTE HISTORY HD στα σχολεία, μέσα από την υπηρεσία streaming της COSMOTE TV. Τα πρώτα σχολεία έχουν ήδη αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι και, όπως σημείωσε ο κ. Τσαμάζ, "η πόρτα μας ήταν και παραμένει ανοιχτή για όποιο σχολείο της χώρας εκφράσει ενδιαφέρον".

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 το COSMOTE HISTORY HD έχει ετοιμάσει πλούσιο αφιέρωμα με θέμα τον αγώνα για την ελευθερία, το οποίο αποτελείται από 11 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές COSMOTE TV. Συνολικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένου στην Ελληνική Επανάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, πρεμιέρες ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD για την ελληνική Επανάσταση θα διατεθούν ελεύθερα για όλους μέσα από το κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

Πέρα από το αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση, το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD για το 2021 περιλαμβάνει πολλές ακόμη νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές - άνω των 20 που αντιπροσωπεύουν πάνω από 150 ώρες προγράμματος. Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD έρχονται οι σειρές ντοκιμαντέρ "Αλφάβητος - Κοινός κώδικας" για την πορεία του ελληνικού αλφαβήτου ανά τους αιώνες, "Η μάχη της Κρήτης: Επιχείρηση Ερμής" για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης και "Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο" με θέμα την επιρροή της ελληνικής αρχαιότητας στην σύγχρονη τεχνολογία.

Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τον 2ο κύκλο της σειράς ντοκυμαντέρ "Στα φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου" για τον ρόλο των αεροπορικών μαχών στην Ελλάδα την περίοδο αυτή, την σειρά ντοκιμαντέρ "Ξόρκια και Προφητείες" για τις ρίζες της μαγείας και της μαντείας ανά τους αιώνες στην ελληνική επικράτεια και το ντοκιμαντέρ "Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο", μια αληθινή ιστορία αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ