OTE TV Go: με χαρακτηριστικά υπεροχής, προ των πυλών

Σύντομα η λειτουργία θέασης τηλεοπτικού προγράμματος σε κινητά και tablets - οι πρώτες λεπτομέρειες

Η δυνατότητα παρακολούθησης τηλεοπτικού προγράμματος σε συσκευές πέραν της τηλεόρασης προσφέρεται από συνδρομητικά κανάλια του εξωτερικού εδώ και πολύ καιρό, αλλά και από τη Nova από πέρυσι την άνοιξη - είναι, ασυζητητί, ο φυσιολογικός δρόμος που παίρνουν τα πράγματα καθώς όλων των ειδών το περιεχόμενο "ακολουθεί" πλέον τους καταναλωτές παντού μέσω των smartphones και των tablets. Η συνδρομητική υπηρεσία ΟΤΕ TV θα προσφέρει την ίδια δυνατοτήτα και μάλιστα σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που προσφέρει ο ανταγωνισμός ή συναντάμε συνήθως, μέσα από τη λειτουργία OTE TV Go. Και μάλιστα πολύ, πολύ σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηνόραμα Digital - όχι ακόμη επισήμως επιβεβαιωμένες από τον ΟΤΕ αλλά ασφαλείς - η λειτουργία OTE TV Go θα επιτρέπει τη θέαση 25 ή πιο πολλών καναλιών στην οθόνη φορητών συσκευών βασισμένων τόσο σε λειτουργικό Android, όσο και iOS. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και πρόγραμμα player για προσωπικούς υπολογιστές, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες. Η ΟΤΕ TV Go θα προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδρομητές OTE TV, όποιου είδους πρόσβαση κι αν έχουν στην υπηρεσία (δορυφορική ή Δικτυακή), θα περιλαμβάνει δε και τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD) και όχι μόνο αυτά της συμβατικής.

Οι δυνατότητες που θα προσφέρει η λειτουργία OTE TV Go δεν θα περιορίζονται στο "βασικό" επίπεδο της απλής θέασης τηλεοπτικού προγράμματος live σε συσκευές διαφόρων ειδών. Ο συνδρομητής ΟΤΕ TV που θα την αξιοποιήσει θα έχει πρόσβαση σε ευκολίες όπως την Replay TV (παρακολούθηση του προγράμματος των τελευταίων 48 ωρών σε επιλεγμένα κανάλια) και φυσικά την Cinema on Demand (ενοικίαση επί πληρωμή ανάμεσα σε πιο πολλές από 300 ταινίες οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί).

Σύμφωνα με τις πρώτες αυτές πληροφορίες μας, διακρίνει κανείς με ευκολία δύο πλεονεκτήματα που θα έχει η λειτουργία OTE TV Go σε σχέση με την ευθέως ανταγωνιστική της Nova Go - και μάλιστα από την πρώτη μέρα. Το ένα σχετίζεται με τις χρησιμοποιούμενες συσκευές: η Nova Go υποστηρίζει μόνο μία ενεργή - και έχει καταστήσει... ταλαιπωρία τη διαδικασία απενεργοποίησης αυτής της μίας συσκευής και ενεργοποίηση μίας άλλης αν χρειαστεί - ενώ η OTE TV Go υποστηρίζει δύο ενεργές ανά πάσα στιγμή. Προσφέρεται μάλιστα και η δυνατότητα, τρόπον τινά, "φορητότητας" του περιεχομένου: ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει π.χ. να παρακολουθεί μία ταινία στο tablet του και αργότερα να συνεχίσει τη θέασή της στο smartphone του, από το σημείο όπου άφησε την ταινία.

Το δεύτερο πλεονέκτημα έγκειται στους διαθέσιμους τρόπους πρόσβασης στη λειτουργία OTE TV Go. Η Nova Go υποστηρίζει τη θέαση περιεχομένου μόνο με συσκευές που είναι συνδεδεμένες ενσύρματα ή ασύρματα στο Internet (Ethernet ή Wi-Fi) αλλά σε κάθε περίπτωση σε "επίγεια", σταθερή πρόσβαση σε αυτό (ADSL/VDSL). Η ΟΤΕ TV Go επιτρέπει τη θέαση και μέσα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G/4G (!), αρκεί βέβαια η σχετική πρόσβαση να κινείται πάνω από κάποιο επίπεδο ταχύτητας στη μεταφορά των δεδομένων. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιά είναι η minimum ταχύτητα πρόσβασης που επιτρέπει την απροβλημάτιστη ροή του τηλεοπτικού προγράμματος "εν κινήσει" αλλά υποθέτουμε πως ο ΟΤΕ θα "θέσει τον πήχυ" σε κάποιο επίπεδο - έστω κι αν είναι, φυσικά, γνωστό σε όλους ότι η ποιότητα Δικτυακής σύνδεσης με φορητές συσκευές επηρεάζεται από ουκ ολίγους εξωγενείς παράγοντες.

Οι πληροφορίες μας θέλουν τη λειτουργία OTE TV Go να χρησιμοποιείται δοκιμαστικά από προσωπικό της υπηρεσίας OTE TV εδώ και πολύ καιρό (υπήρξαν ήδη σχετικά δημοσιεύματα), όμως η πιλοτική αυτή περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και η εμπορική διάθεση όλων των παραπάνω ξεκινά στα τέλη Απριλίου. Η εμπορική πολιτική που θα ακολουθηθεί δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί προφανώς, αναμένουμε ωστόσο να μην απομακρύνεται από την καθιερωμένη πρακτική των λειτουργιών αυτού του τύπου: στο περιεχόμενο όπου έχει πρόσβαση ο χρήστης ως θεατής της υπηρεσίας OTE TV (στα "πακέτα" έχει αγοράσει με τη συνδρομή του δηλαδή), θα έχει πρόσβαση και μέσα από τη λειτουργία ΟΤΕ TV Go. Περισσότερα πράγματα και ενδεχομένως τις πρακτικές μας εντυπώσεις από τη θέαση των καναλιών ΟΤΕ ΤV σε smartphones και tablets, τόσο σε οικιακό περιβάλλον όσο και "εκεί έξω", θα δημοσιεύσουμε σε λίγες εβδομάδες. Επανερχόμαστε στο θέμα σύντομα, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ