ΟΤΕ HISTORY: νέο κανάλι ντοκυμαντέρ, η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο

Πρεμιέρα για την τηλεοπτική πρωτοβουλία πολιτισμού και ιστορίας του ΟΤΕ, πολλά υποσχόμενη

Όπως είχε προαναγγείλει εδώ και κάποιο καιρό με τα σχετικά διαφημιστικά στα συνδρομητικά του κανάλια, ο ΟΤΕ ξεκινά αύριο (22/1/2016) τη λειτουργία του OTE HISTORY, του μοναδικού καναλιού ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης με αντικείμενο αποκλειστικά την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

«Το OTE HISTORY αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, έναν οργανισμό στενά δεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με ξεχωριστό πολιτιστικό ρόλο και ευθύνη. Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE HISTORY δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του καναλιού.

«Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι να συνεχίσει να εμπλουτίζεται, και με περισσότερες δικές μας παραγωγές, ώστε να χωρέσει όλη τη σπουδαία ιστορία της χώρας μας», προσέθεσε ο Πρόεδρος του ΟΤΕ.

Με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, το OTE HISTORY καλύπτει ευρύτατο θεματικό φάσμα: ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα, όλα εξετάζονται και παρουσιάζονται μέσα από εκπομπές που συνθέτουν το 24ωρο πρόγραμμα του καναλιού. Το σχετικό υλικό προέρχεται από ξένα ντοκυμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια - όπως το BBC, το National Geographic, το Discovery Channel κ.ά. - από ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής πολιτιστικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων, από ανεξάρτητους παραγωγούς και δημιουργούς, καθώς φυσικά και από εκπομπές παραγωγής του ΟΤΕ TV.

Η πρώτη εκπομπή πρωτογενούς περιεχομένου που εγκαινιάζει το κανάλι OTE HISTORY είναι η «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω». Αποτελείται από μία σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ που επισκέπτονται διαφορετικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα μάτια σημαντικών Ελλήνων οι οποίοι συνδέονται με τους συγκεκριμένους τόπους και μάς ξεναγούν σε αυτούς επιχειρώντας ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι. Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσουν προορισμοί όπως η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.

Οι παραγωγές του OTE TV για το OTE HISTORY θα ενισχυθούν μελλοντικά και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα. Το πρόγραμμα του νέου καναλιού συνολικά, άλλωστε, θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και μέσα από συνεργασίες με τρίτους φορείς. Καλοτάξιδο, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ