Netflix: συμφωνία νέων παραγωγών με την Paramount

H μεγάλη Δικτυακή και η μεγάλη κινηματογραφική σε συνεργασία τα επόμενα χρόνια

Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές, πάρα πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια ότι η σχέση της Netflix με το Hollywood είναι... μίσους και πάθους, σίγουρα περίπλοκη και σε κάθε περίπτωση συνεχώς εξελισσόμενη. Καμία απορία, λοιπόν, που σε αυτό το πλαίσιο ο Δικτυακός κολοσσός και η "παραδοσιακή" βιομηχανία του σινεμά αυτή τη φορά αντί να έλθουν σε σύγκρουση, βρήκαν τρόπο να συνεργαστούν: η Netflix υπέγραψε συνεργασία για την παραγωγή αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού κινηματογραφικών ταινιών με την Paramount, μία από τις λεγόμενες "μεγάλες έξι" παγκοσμίου βεληνεκούς που φέρνουν την μεγάλη πλειοψηφία των φιλμ που προβάλλονται στις αίθουσες κάθε χρόνο.

Την συμφωνία επιβεβαίωσε σε πρόσφατη ενημέρωση προς τους επενδυτές ο διευθύνοντας σύμβουλος της Paramount, ο Jim Gianopoulos, ο οποίος υποστήριξε πως η εταιρεία του αναζητά εδώ και καιρό εναλλακτικές πηγές εσόδων από τις καθιερωμένες και πως η Netflix είναι κατάλληλα τοποθετημένη στην αγορά ώστε να προσφέρει μία τέτοια πηγή. Ο Δικτυακός κολοσσός διαθέτει κεφάλαια παραγωγής και τεράστιο εν δυνάμει κοινό, ενώ από την πλευρά του αναζητά έμπειρους δημιουργούς και πρωτογενές, πρωτότυπο, αξιόλογο υλικό για ταινίες. Μία τέτοια συμφωνία, με άλλα λόγια, θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές, ίσως... "ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου" για αντίστοιχες συνεργασίες και άλλων κινηματογραφικών με την Netflix ή άλλες Δικτυακές υπηρεσίες που αναζητούν ποιοτικό περιεχόμενο για να προωθήσουν στο κοινό τους.

Υπενθυμίζεται πως η Netflix και η Paramount έχουν ήδη δουλέψει μαζί σε κάποιες παραγωγές στο παρελθόν, όπως τις τηλεοπτικές σειρές Maniac και 13 Reasons Why, καθώς και την ταινία The Cloverfield Paradox (την οποία η Paramount σκόπευε να προβάλλει στα σινεμά αλλά κατέληξε να πουλήσει στην Netflix στις αρχές του χρόνου). Αν και δεν έχει ακόμη γίνει αναφορά σε ενδεχόμενους τίτλους παραγωγών για την νέα συνεργασία μεταξύ των δύο, η Paramount ελέγχει τα πνευματικά δικαιώματα ταινιών όπως οι Transformers και Cloverfield, καθώς και προϊόντων της Hasbro όπως τα Dungeons & Dragons και G.I. Joe. Ομολογούμε πως έχουμε μεγάλη περιέργεια να διαπιστώσουμε πώς θα εξελιχθεί αυτή τη συνεργασία ανάμεσα σε ένα "παραδοσιακό" μεγάλο studio και έναν Δικτυακό κολοσσό, που ίσως αξιολογούν διαφορετικά το τί σημαίνει "box office hit", οπότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ