COSMOTE TV: 500.000 συνδρομητές, νέοι στόχοι

H υπηρεσία εξελίσσεται σημαντικά μέσα στο 2016, ο πήχυς υψηλότερα για το 2017

Η αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να κινείται βέβαια ανεπηρέαστη από το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο στο οποίο υπάγεται - η COSMOTE TV ωστόσο κατόρθωσε "κόντρα στο κλίμα" που δεν ευνοεί την ανάπτυξη και την θεαματικά θετική εμπορική πορεία υπηρεσιών και προϊόντων να αγγίξει στα τέλη του 2016 έναν... μαγικό "αριθμό-στόχο": αυτόν των 500.000 συνδρομητών. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η υπηρεσία υιοθέτησε μάλιστα την τεχνολογία των υβριδικών αποκωδικοποιητών (hybrid), οι οποίοι προσέθεσαν στην γκάμα των ήδη υπαρχόντων λειτουργιών και δυνατοτήτων τους νέες όπως ενοικίαση ταινιών (Movies On Demand), η εγγραφή προγράμματος (PVR) και η θέασή του (Replay TV) σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή εντός δύο ημερών από την ώρα που προβλήθηκε. Σημαντικό, όσο κι εντυπωσιακό, στοιχείο: περισσότεροι από τους μισούς συνδρομητές COSMOTE TV, ήτοι άνω των 250.000 καταναλωτών, έχουν ήδη μεταβεί στο υβριδικό περιβάλλον της υπηρεσίας.

Σημαντική επένδυση έγινε και συνεχίζει να γίνεται από την COSMOTE TV και στον τομέα του περιεχομένου. Όσον αφορά στα κινηματογραφικά προχώρησε σε συμφωνία με τα Walt Disney Studios και την Paramount Pictures για ταινίες πρώτης προβολής σε αποκλειστικότητα, εξασφάλισε δε και την προβολή των βραβείων Oscar για τα επόμενα 3 χρόνια. Οι συμφωνίες αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία studios του Hollywood - όπως αυτά των Universal και MGM - αλλά και με ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής. Στα 8 κανάλια με ταινίες και σειρές της COSMOTE TV προβάλλονται πλέον πάνω από 500 πρεμιέρες ταινιών και 100 ξένες σειρές κάθε χρόνο. Μέσα από την υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, άλλωστε, οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθούν όποτε και από όπου επιθυμούν τις ταινίες ή σειρές των καναλιών COSMOTE CINEMA (και τα ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY) χωρίς επιπλέον χρέωση.

Όσον αφορά στα αθλητικά η COSMOTE TV συνεχίζει την κάλυψη των κορυφαίων διοργανώσεων σε ποδόσφαιρο (UEFA Champions League, UEFA Europa League, European Qualifiers, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Κύπελλο Ελλάδας), μπάσκετ (NBA, εντός έδρας αγώνες ΚΑΕ Ολυμπιακού και ΑΕΚ για την Basket League, ACB Liga Ισπανίας, Lega Basket Ιταλίας), μηχανοκίνητα (Formula1, MotoGP, WRC) και τένις (ΑΤP World Tour Finals, ATP World Tour Masters 1000, ΑΤP World Tour 500). Τα κανάλια COSMOTE SPORT φιλοξένησαν συνολικά πάνω από 8000 ώρες live αθλητικών μεταδόσεων κατά τη διάρκεια του 2016.

H COSMOTE TV στην διάρκεια της περασμένης χρονιάς έφερε στο επίκεντρο του προγράμματός της, παράλληλα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας παρουσιάζοντας το μοναδικό κανάλι ντοκυμαντέρ με αυτήν την θεματολογία στην ελληνική τηλεόραση, το COSMOTE HISTORY. Μέσα σε ένα χρόνο το κανάλι αυτό έχει προβάλει περισσότερες από 750 ταινίες και σειρές ντοκυμαντέρ σε συνεργασία με περισσότερους από 200 διανομείς και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό - έχει, δε, παρουσιάσει και δικής του παραγωγής νέες εκπομπές, με πρωτότυπη θεματολογία, καθώς και αρκετές συμπαραγωγές. Το COSMOTE HISTORY είναι ήδη το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκυμαντέρ της COSMOTE TV.

Για το 2017 η COSMOTE TV υπόσχεται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό όσον αφορά στο περιεχόμενο και σε... ακόμη γρηγορότερο ρυθμό όσον αφορά στις νέες δυνατότητες και λειτουργίες που θα προσφέρει στην συνδρομητική της βάση. Θα γίνει διαθέσιμη, μεταξύ άλλων, η λειτουργία multiroom για τους συνδρομητές μέσω δορυφόρου (δυνατότητα θέασης διαφορετικών καναλιών σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις στην ίδια οικία), ενώ οι υπάρχουσες υπηρεσίες θα εμπλουτιστούν με νέες δυνατότητες, όπως η ασύρματη δικτύωση για τους αποκωδικοποιητές COSMOTE TV ή τα "συνοδευτικά" apps για smartphones και tablets. Αρκετές από αυτές τιςε εξελίξεις χρονικά δεν βρίσκονται πια μακριά, οπότε... αναμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ