Τoshiba Regza 52Z3030DG

Πολλές ίντσες, πολύ καλή πρόταση

Είδος: TV LCD
Τιμή: €2499,00

Εταιρία: Toshiba
Διανομή: Intersys

Με το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου "προ των πυλών", λογικό είναι ότι το ενδιαφέρον της αγοράς για τις τηλεοράσεις - και προφανώς μόνο υψηλής ευκρίνειας πλέον - θα καταστεί κατά πολύ εντονότερο. Και επίσης λογικό είναι τον μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεων να συγκεντρώσουν τα μοντέλα έως τα 1000 ή 1500 ευρώ, εύρος στο οποίο κινείται το "ψυχολογικό όριο" των πιο πολλών καταναλωτών για ένα νέο panel. Για το κοινό αυτό, θα υπάρξουν πολλές προτάσεις και "ευκαιρίες" (μεγάλο θέμα και συζητήσιμο) αυτόν τον καιρό. Για όσους όμως είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν κάποια περισσότερα χρήματα, ως "ευκαιρία" αυτόν τον καιρό σαφώς και δικαιούται να χαρακτηριστεί μία οθόνη 52 ιντσών με τιμή γύρω στα 2500 ευρώ. Ειδικά αν προσφέρει τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου της Toshiba.

H Ζ3030 σχεδιαστικά ακολουθεί την προσέγγιση που έχουν αξιοποιήσει στο παρελθόν επιτυχώς και άλλα μοντέλα Regza: με άλλα λόγια αυτό της μινιμάλ σχεδίασης με έμφαση στο μαύρο, το γυαλιστερό φινίρισμα, την πλατιά ασημί χρώματος βάση και το σχετικά λεπτό προφίλ (πάντοτε για οθόνη LCD). Η κατασκευή της Z3030 είναι σαφώς προσεγμένη και ο εξοπλισμός της δεν αφήνει πολλά περιθώρια κριτικής: οι τρεις θύρες HDMI είναι αρκετές για τη σύνδεση όλων των "βασικών" πηγών (η μία είναι τοποθετημένη πλευρικά για να διευκολύνει τη σύνδεση π.χ. μιας βιντεοκάμερας), υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες υποδοχές κατώτερης τεχνολογίας, παρών είναι και ο υποχρεωτικός πια ψηφιακός δέκτης τηλεοπτικού σήματος. Το "πακέτο" συμπληρώνουν τα ενσωματωμένα ηχεία της Onkyo, που μπορεί μεν να είναι πρακτικά αόρατα, αλλά αποδίδουν αξιοπρεπέστατα σε υψηλές και μεσαίες στάθμες, τόσο σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και σε ταινίες.

Το στοιχείο που κάνει την συγκεκριμένη Regza να ξεχωρίζει στη ζώνη τιμής προϊόντων όπου ανήκει, είναι το ψηφιακό της σύστημα για τον έλεγχο και την ποιότητα της εικόνας. Αυτό φροντίζει ώστε ο υψηλός ρυθμός σάρωσης της οθόνης (100 Hz) να επιλύει διάφορα προβλήματα στην ομαλότητα της κίνησης, ενώ με διαφορετική τεχνική αποδίδει άψογα τον "κινηματογραφικό" ρυθμό των 24 καρέ από δίσκους Blu-ray. Η επεξεργασία των χρωμάτων, άλλωστε, γίνεται σε γκάμα βάθους 10-bit - λεπτομερέστερη από την αντίστοιχη άλλων panel - κάτι που βοηθά στην ακρίβεια της αναπαραγωγής όχι μόνο των ταινιών, αλλά και του υλικού που ο κάτοχός της ενδέχεται να έχει συλλάβει με μοντέρνα βιντεοκάμερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ