Mundial... για πάντα: εγγραφή, εύκολα

Πώς θα κρατήσετε τους καλύτερους αγώνες και φάσεις

Ε, ας είμαστε ειλικρινείς: μεταξύ μας, οι συσκευές εγγραφής τηλεοπτικού προγράμματος δεν δημιουργήθηκαν για να απαθανατίζουμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο στις ενέργειές τους, αλλά για να... μη χάσει το έτερον ήμισυ το επεισόδιο της σειράς εκείνης που παρακολουθεί ανελλιπώς! Δεν έχει σημασία, ωστόσο: στην προκειμένη περίπτωση, αν για οποιοδήποτε λόγο είχατε αναβάλλει ή και απορρίψει την αγορά μιας συσκευής εγγραφής τηλεοπτικού προγράμματος, το επερχόμενο Mundial είναι πάντα μία... καλή αφορμή - έστω κι αν το timing δεν είναι τόσο ευνοϊκό όσο θα μπορούσε, λόγω της "κάλιο αργά παρά ποτέ" μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση.



Η μετάβαση αυτή σημαίνει ότι η εικόνα θα είναι καθαρότερη απ' ότι στο παρελθόν - κι ας παραμένει σε συμβατική ευκρίνεια - όμως σημαίνει και ότι οι αποκωδικοποιητές κάνουν τα πράγματα ελαφρώς περίπλοκα. Από την άλλη, τα DVD recorder έχουν πια ολοκληρώσει την εξέλιξή τους και προσφέρουν όχι μόνο μεγαλύτερες χωρητικότητες στους σκληρούς τους δίσκους, αλλά απροβλημάτιστη εγγραφή και σε DVD διπλής στρώσης, κάτι που βοηθά στην αρχειοθέτηση. Επίσης, τα πιο εξελιγμένα μοντέλα δεν κοστίζουν πια παράλογα πολύ - λόγω της ωρίμανσης του DVD γενικότερα ως φορμά - και συνδυάζουν παράλληλα γενικότερες multimedia λειτουργίες. Pas mal!

Όπως και στην περίπτωση των τηλεοράσεων, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές προτάσεις στην αγορά. Οι διαφορές στην τιμή τους δεν αντικαθρεπτίζουν πάντα τη διαφορά στις δυνατότητες, ενώ κάποια μοντέλα που φαντάζουν πλήρη στερούνται λειτουργιών που αποδεικνύονται συχνότατα χρήσιμες. Υπάρχουν, άλλωστε, και οι λύσεις εγγραφής χωρίς DVD! Ας ρίξουμε μια ματιά, λοιπόν, σε τί αξίζει να σταθεί κανείς πριν επιλέξει ψηφιακό recorder για το Mundial 2010.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ