Denon AVR-4308

Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Είδος: Ενισχυτές
Τιμή: €2999,00

Εταιρία: Denon
Διανομή: Κινοτεχνική

Θέμα χρόνου ήταν φυσικά, έχει σημασία ωστόσο το γεγονός ότι το καινούργιο… "εργοστάσιο εικόνας και ήχου" της Denon εμφανίστηκε στα καταστήματα εγκαίρως για τις, εχμ, "επενδύσεις" της εορταστικής περιόδου. Πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο ενισχυτή της διάσημης εταιρείας, το οποίο αναλαμβάνει να διαχειριστεί όλες τις οπτικοακουστικές πηγές σε κάθε εγκατάσταση home cinema (από το πανάκριβο ηχοσύστημα και το εξελιγμένο DVD player, μέχρι τα HD-DVD ή Blu-ray player, το Xbox 360 ή το PS3), να επεξεργαστεί το περιεχόμενο άριστα και να διοχετεύσει το αποτέλεσμα σε ηχεία και οθόνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο AVR-4308 είναι εξοπλισμένος σαν… "αστακός" όσον αφορά τις τεχνικές δυνατότητες: προσφέρει 4 εισόδους HDMI, αλλά και 2 (!) εξόδους, ώστε να "στέλνει εικόνα" παράλληλα π.χ. σε οθόνη και προβολέα. Φέρει ειδικό κύκλωμα ποιυ αναβαθμίζει όλες τις αναλογικές πηγές σε 1080p με τρόπο ποιοτικό, ενσωματώνει δέκτη ψηφιακού ραδιοφώνου, υποστηρίζει και κάθε ένα από τα πλέον προηγμένα πρότυπα "κινηματογραφικού" ήχου που θα φέρουν στο προσκήνιο οι παραγωγές HD-DVD και Blu-ray μέσα στο 2008. Έχει ακόμη και υποδοχές USB για σύνδεση των γνωστών αποθηκευτικών μέσων τύπου Flash! Ε, τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Ο συγκεκριμένος Denon, άλλωστε, είναι μέχρι στιγμής ο μόνος ενισχυτής της κατηγορίας που συνδέεται ασύρματα με όλες τις άλλες συμβατές συσκευές ενός οικιακού δικτύου, προκειμένου να αντλήσει περιεχόμενο από αυτές και να το διοχετεύσει σε ηχεία ή μέσα προβολής. Μουσική, φωτογραφίες και ταινίες αποθηκευμένες σε PC, με άλλα λόγια, μπορούν να "περάσουν" στον νέο Denon μέσω Wi-Fi, χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις και "αλχημείες" (για καλύτερες επιδόσεις "στα δύσκολα" όπως τα clips υψηλής ευκρίνειας, βέβαια, προσφέρεται και ενσύρματη σύνδεση).

Είναι αλήθεια ότι, σε "απόλυτα νούμερα" τα σχεδόν 3.000 ευρώ που ζητά ο 4308 δεν είναι λίγα - οι θιασώτες των home cinema και του "δικτυωμένου σπιτιού" όμως καταλαβαίνουν ότι αξίζει κάθε cent των χρημάτων αυτών. Για όσους μπορούν να συμβιβαστούν με μόνο ενσύρματη σύνδεση και μία έξοδο HDMI, άλλωστε, υπάρχει και ο "μικρός αδελφός", ο AVR-3808, ο οποίος προσφέρει σχεδόν όλα όσα και ο "μεγάλος" με 1000 ευρώ λιγότερα. Το μόνο... "κακό" σε όλα αυτά; Το ότι, αγοράζοντας κανείς κάποιον από τους δύο αυτούς ενισχυτές, έχει πλέον… ηθική υποχρέωση να "φέρει στο ίδιο επίπεδο" και τα άλλα. Νέα ηχεία. Νέος projector ή νέα οθόνη (ξόδευε για να ξοδεύεις, το λένε μερικοί). Ο λόγος, τώρα, στον ανταγωνισμό!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ