CES 2012: Samsung

Εξέλιξη καθολική, καινοτομία εστιασμένη

O έτερος της LG μεγάλος Κορεάτης "παίκτης" στην αγορά της τεχνολογίας, η Samsung, είχε επίσης εντυπωσιακή παρουσία στη φετινή CES - εν μέρει και επειδή, από πολλές απόψεις, είχε αντίστοιχα σημαντικά προϊόντα να αποκαλύψει σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες. Η αντιπαλότητα αυτών των δύο εταιρειών είναι, φυσικά, καλά νέα για τους τελικούς καταναλωτές, αν και... όχι τόσο καλά για τον ανταγωνισμό, που έχει υποχρεωθεί να ακολουθήσει των πόλεμο τιμών ανάμεσα στις Samsung και LG όπως παλιότερα δεν έπραττε. Σε κάθε περίπτωση, η Samsung απέδειξε ξανά ότι μπορεί να διατηρεί τα μεγάλα της μερίδια αγοράς σε κατηγορίες "πρώτης γραμμής", αλλά και παράλληλα να καινοτομεί "με το βλέμμα στο μέλλον". Κάτι, σαφέστατα, δυσκολότερο απ' ότι ακούγεται.

Στην κατηγορία των τηλεοράσεων, για παράδειγμα, η LG είχε προαναγγείλει την πρώτη της τεχνολογίας OLED 55 ιντσών, η Samsung όχι - αλλά την ίδια μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν στο κοινό της CES. Οι δύο προτάσεις χαρακτηρίζονται από διαφορετική προσέγγιση στην κατασκευή: η OLED της Samsung συνθέτει την εικόνα συνδυάζοντας υποpixel των τριών βασικών χρωμάτων (κόκκινο πράσινο και μπλε), ενώ η OLED της LG χρησιμοποιεί φωτοδιόδους με αντίστοιχα χρωματικά φίλτρα. Η Samsung υποστηρίζει πως η ποιότητα εικόνας στη δική της τηλεόραση είναι υψηλότερη (γι' αυτό και την ονομάζει Super OLED), κάτι που δεν μπορεί να πιστοποιήσει κανείς χωρίς δοκιμές με κατάλληλο υλικό... όταν αυτές καταστεί εφικτό να γίνουν σε αντιπαραβολή, προφανώς.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που προβάλλει η OLED της Samsung είναι όντως εξαιρετική - ενώ, μετακινώντας σχεδόν όλες τις συνδέσεις και το τροφοδοτικό σε ξεχωριστό τμήμα, η κορεάτικη εταιρεία κατάφερε να κάνει την τηλεόραση αυτή καθ' αυτή και απίθανα λεπτή. Πραγματικό "παράθυρο στον κόσμο" αν τοποθετηθεί σε τοίχο! Φυσικά, είναι ενεργού 3D και Smart TV όπως θα περίμενε κανείς. Η Samsung δεν γνωστοποίησε, όπως και η LG, ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας της πρώτης της μεγάλης OLED, ούτε τιμή πώλησης. Τόνισε πάντως ότι στοχεύει για διάθεσή της μέσα στο 2012, οπότε μπορούμε με σχετική ασφάλεια να περιμένουμε ότι η φετινή χρονιά θα σηματοδοτήσει (επιτέλους) εξελικτικό βήμα στην ποιότητα εικόνας που μπορεί να έχει κανείς σπίτι του. Και στις 55 ίντσες μάλιστα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ