OnLive: έναρξη τον Ιούνιο

Με φιλοδοξίες... και αμφιβολίες

Το πλαίσιο της πρόσφατης Game Developers διάλεξε και η εταιρεία OnLive να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της ομώνυμης Δικτυακής της υπηρεσίας. Θυμίζουμε στους φίλους και τις φίλες του αθηνόραμαdigital ότι το OnLive υπόσχεται να... καταργήσει τα συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης όπως το PS3 και το Xbox 360: ο καταναλωτής θα μπορεί να έχει στο σπίτι του έναν "αποκωδικοποιητή" κι ένα χειριστήριο και - μέσω Internet - να συνδέεται με τους κεντρικούς servers του OnLive όπου θα "φιλοξενούνται" πολλά σύγχρονα video games. Με αυτό τον τρόπο δεν θα απαιτείται η αγορά games σε εμπορική συσκευασία, ούτε η αγορά συστημάτων όπως τα προαναφερθέντα: κάτι σαν να παίζει κανείς σε απομακρυσμένο υπολογιστή, από τον καναπέ του σπιτιού του!

Για να πετύχει κάτι τέτοιο η Onlive - και μάλιστα με πάρα πολύ μικρή χρονική καθυστέρηση ανάμεσα στην "αποστολή" μιας κίνησης από το χειριστήριο, τη μεταφορά της στο server, της επεξεργασίας εκεί και της "επιστροφής" στην οθόνη της τηλεόρασης - η εταιρεία ισχυρίζεται πως έχει αναπτύξει μετά από 7 χρόνια έρευνας έναν ειδικό αλγόριθμο συμπίεσης, ο οποίος θα φροντίζει ώστε η διαδικασία αυτή να ολοκληρώνεται απροβλημάτιστα. Ο παίκτης θα χρειάζεται είτε PC, είτε τηλεόραση κι έναν ειδικό αποκωδικοποιητή, καθώς και μία ευρυζωνική Δικτυακή σύνδεση και μία συνδρομή στο OnLive (μηνιαίου κόστους 14.95 δολαρίων). Μέσα σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται όλα τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας - λογαριασμός, δημιουργία προφίλ και λίστας φίλων - αλλά ο συνδρομητής θα πρέπει φυσικά να αγοράζει ή να νοικιάζει ξεχωριστά τα games που επιθυμεί να παίξει. Οι χρήστες που επιθυμούν να προπληρώσουν περισσότερους από ένα μήνες θα το κάνουν σε προνομιακή τιμή, ενώ πρώτες 25.000 χρήστες που θα εγγραφούν, θα απολαύσουν τις πρώτες 90 ημέρες τους δωρεάν.

Αυτή η υπηρεσία λοιπόν ξεκινά στις 17 Ιουνίου στις ΗΠΑ με 20 games διαθέσιμα την πρώτη ημέρα και προοπτική ο αριθμός αυτός να αγγίξει μέχρι το τέλος του χρόνου τα 60. Πληροφορίες για τη διάθεση του OnLive στην αγορά της Ευρώπης δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές, αλλά εξελίξεις ή/και ανακοινώσεις σχετικές θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα στην Ε3 2010 του Ιουνίου. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ