Black Friday 2023: σημαντικές εκπτώσεις σε PC games

Ακόμη και σε πολύ πρόσφατα, τόσο στο Δικτυακό κατάστημα της Valve όσο και σε αυτό της Epic

Ναι, τα PlayStation5 και Xbox Series X προσφέρουν πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας ως συστήματα αυτά καθ' αυτά: προσωπικό υπολογιστή ικανό να αποδώσει ικανοποιητικά σε όλα τα σύγχρονα games με κόστος σύνθεσης τα... €499 είναι πρακτικά αδύνατο να συνθέσει κανείς, όσο κι αν ψάξει για τα σχετικά υποσυστήματα. Τα games των PlayStation ή Xbox, ωστόσο, κοστίζουν συνήθως περισσότερο (και για περισσότερο καιρό) απ' ότι τα αντίστοιχα για PC, γεγονός που κάθε χρόνο γίνεται σαφές στο διάστημα της Black Friday, κατά το οποίο πάρα, μα πάρα πολλοί τίτλοι για προσωπικούς υπολογιστές προσφέρονται σε χαμηλότερες, χαμηλές ή... εξαιρετικά χαμηλές τιμές!

Σε αυτό το πλαίσιο η Valve μόλις ξεκίνησε την προωθητική ενέργεια Steam Autumn Sale, όπου εκατοντάδες PC games, παλαιότερα και νέα, κάθε είδους, έχουν δεχθεί μειώσεις τιμών της τάξης του 30% "και πάνω", με ορισμένα ν' αγγίζουν μειώσεις της τάξης του 90% (!). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πολλοί ποιοτικοί τίτλοι ανεξάρτητων δημιουργών ή ΑΑΑ παλαιότεροι που είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή τιμή (μικρότερη π.χ. των €14.99-€19.99), μπορούν ν' αποκτηθούν με €9.99 ή €4.99, ενώ φθηνότερα cult hits με μόνο λίγα ευρώ. Αλλά και AAA games "φετινής εσοδείας", πλήρους κόστους ως νέες κυκλοφορίες (€59.99-€69.99) έχουν δεχθεί εκπτώσεις της τάξης του 35%-50% ή και υψηλότερες για λίγες μόνο ημέρες.

Αυτά ισχύουν για μεμονωμένα games. Αν ο παίκτης επιλέξει κάποιο από τα "πακέτα" που ετοιμάζουν οι παραγωγοί PC games ειδικά για την Steam - όπως αυτά που συγκεντρώνουν π.χ. όλα τα Fallout, τα Hitman, τα Borderlands, τα Civilization, τα Far Cry κλπ. - οι οικονομίες κλίμακος μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Ειδικές τιμές κάνουν άλλωστε στο πλαίσιο της Steam Autumn Sale και μεγάλες εκδότριες, όπως π.χ. η Ubisoft, η 2K ή η Team 17, συγκεντρώνοντας δημοφιλή games τους μαζί με πρόσθετο εμπορικό περιεχόμενο γι' αυτά (DLC) με μειωμένο κόστος.

Tην ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ανάμεσα στις πάμπολλες προσφορές PC games στο πλαίσιο της Steam Autumn Sale ξεχώριζαν αυτές για τα FC24 (€34.99), Forza Horizon 5 (€29.99), Street Fighter 6 (€39.99), F1 23 (€27.99), Stellaris (€11.99), Persona 5 Royal (€35.99), R-Type Final 2 (€19.99), Doom Eternal (€9.99) αλλά και πολλές άλλες σε παραγωγές του 2022 και 2021 με μειωμένες, σημαντικά μειωμένες ή... απίθανα μειωμένες τιμές. Οι εκπτώσεις της Steam Autumn Sale θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου και - επειδή θα προστίθενται στο μεταξύ νέες προσφορές - αξίζει να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες την κεντρική σελίδα της υπηρεσίας.

Αντίστοιχες εκπτώσεις, ωστόσο, προσφέρει και η Epic στο δικό της Δικτυακό κατάστημα για PC games, το Epic Games Store. Επειδή, μάλιστα, εκεί βρίσκεται και ένας αριθμός από αποκλειστικούς τίτλους για Η/Υ, που δεν βρίσκονται στην Steam, σαφέστατα αξίζει μια επίσκεψη από κάθε PC gamer ώστε να βρει - αν μη τί άλλο - διαφορετικές ευκαιρίες. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ανάμεσα στις προσφορές του EGS ξεχώριζαν αυτές για τα Sonic Frontiers (€35.99), The Crew Motorfest Gold Edition (€59.99), Cyberpunk 2077 (€29.99 / €55.99 μαζί με την νέα επέκταση Phantom Liberty), Assassin's Creed Mirage Deluxe Edition (€47.99), Final Fantasy VII Remake Intergrade (€39.99), και πολλές άλλες σε παραγωγές του 2022 και 2021 σε σημαντικά μειωμένες τιμές.

Στην προωθητική της αυτή ενέργεια η Epic έχει εφαρμόσει και την καθιερωμένη πια πρακτική των κουπονιών πρόσθετης έκπτωσης 33% για κάθε αγορά ή σύνολο αγοράς που ξεπερνά τα €14.99. Οι εκπτώσεις που προσφέρει η Epic στο πλαίσιο της Black Friday θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου και - επειδή θα προστίθενται και εκεί στο μεσοδιάστημα διάφορες νέες προσφορές - αξίζει να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες την σχετική σελίδα και αυτής της υπηρεσίας. Και... καλές αγορές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ