Ναι, PS3 + PS Vita = Wii U

Σύμφωνα με τη Sony, αναμένουμε παραδείγματα

Ακόμη και με μια φευγαλέα ματιά στην τελευταία δεκαετία των προϊόντων ηλεκτρονικής διασκέδασης με video games, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως οι δύο... φυλές θέλουν, μα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνεργαστούν σοβαρά. Ποιές φυλές; Τα οικιακά συστήματα και τα φορητά συστήματα, φυσικά! Από την εποχή του Gamecube και του Gameboy Advance της Nintendo ακόμη, εν έτει 2001, είχαν γίνει απόπειρες για να βρεθούν τρόποι ώστε η επικοινωνία ανάμεσα σε ένα σύστημα "για το σαλόνι" και ένα "για εκεί έξω" να προσφέρει κάτι αληθινά ενδιαφέρον στον καταναλωτή. Και το PSP έχει κάποιους (βασικού επιπέδου) τρόπους "συνεργασίας" με το PS3, και το Wii αξιοποιεί σε κάποιους τίτλους την επικοινωνία του με τα DS/DSi, αλλά... ως εκεί. Όχι κάτι συνταρακτικό ακριβώς. Όλα αυτά, μέχρι πρόσφατα.

Η εξέλιξη των συσκευών αυτών στην ασύρματη επικοινωνία τους, αλλά και στις δυνατότητες των φορητών συστημάτων αυτόνομα, έχει φτάσει πλέον σε σημείο που να προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια για συνέργειες απ' ότι παλιότερα. Μία γεύση από πιθανές εκδοχές τους έδωσε σε όλους η Nintendo στην πρόσφατη Ε3 με το "tablet" χειριστήριο του Wii U, το οποίο όμως δεν λειτουργεί αυτόνομα από το σύστημα του σαλονιού. Αυτό που φιλοδοξεί να κάνει η Sony, από την άλλη, έχει πιο πολλές προεκτάσεις: όταν γίνει διαθέσιμο το PlayStation Vita στο κοινό κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα, ένας αριθμός από τα πρώτα του games θ' αξιοποιούν ποικιλλοτρόπως το PS3 - μελλοντικά, και το αντίθετο!

Σε πρόσφατη ενημέρωση που έκανε η Sony Computer Entertainment στο πλαίσιο της Develop Conference 2011, o διευθυντής τεχνικής ανάπτυξης Phil Rogers ανέφερε μία σειρά από τρόπους με τους οποίους το PS3 και το PS Vita θα συνεργάζονται. Ένας είναι αυτός που αναφέραμε στις εντυπώσεις μας από το Wipeout 2048 για το Vita: παίκτες με το φορητό σύστημα της Sony και παίκτες με το οικιακό θα μπορούν να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε πραγματικό χρόνο, τόσο τοπικά όσο και μέσω Internet, στο ίδιο παιχνίδι. Ο μηχανισμός στο νέο Wipeout λειτουργούσε άψογα και περιμένουμε να δούμε πώς θα τιμολογούνται αυτοί οι "διπλοί" τίτλοι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ