Ναι, PS3 + PS Vita = Wii U

Σύμφωνα με τη Sony, αναμένουμε παραδείγματα

Έναν δεύτερο τρόπο επίσης τον έχουμε αναφέρει, καθώς τον αξιοποιεί μία παραγωγή της Sony ονόματι Ruin: ο παίκτης θα μπορεί να ξεκινά έναν τίτλο στο Vita π.χ. εκτός σπιτιού, να τον συνεχίζει στο σπίτι στο PS3 από το σημείο που τον άφησε στο Vita και στη συνέχεια να τον συνεχίζει και πάλι έξω, από το σημείο που το άφησε στο PS3. Η Sony καθιστά κάτι τέτοιο εφικτό γιατί προσφέρει στους χρήστες κάποιο αποθηκευτικό χώρο (τον οποίο οι ίδιοι δεν ελέγχουν) στο PlayStation Network: εκεί το σημείο προόδου αποθηκεύεται σε μορφή δεδομένων που και οι δύο συσκευές αναγνωρίζουν και λαμβάνουν αυτόματα. Το "cloud" ως "γέφυρα", πρακτικά!

Ακόμη πιο πολύ ενδιαφέρον έχουν τα όσα - θεωρητικά για την ώρα - ανέφερε ο Rogers για την απευθείας επικοινωνία ανάμεσα σε Vita και PS3, στον ίδιο τίτλο. Το στέλεχος της Sony εξήγησε πώς το PS3 μπορεί να στέλνει στο Vita δεδομένα από έναν τίτλο του και αυτό να τα προβάλλει στην οθόνη, ο χρήστης να τα διαχειρίζεται εκεί με την αφή (είτε στην ίδια την οθόνη είτε στην πίσω επιφάνεια του Vita) και να στέλνει πληροφορίες πίσω στο PS3. Έτσι, π.χ. σε ένα racing game με θέμα την F1, ο παίκτης θα μπορούσε να παίζει τον τίτλο κανονικά στο PS3, να μπαίνει στα pits, να ρυθμίζει με την οθόνη αφής του Vita τις παραμέτρους για το όχημά του και να επιστρέφει στον αγώνα κανονικά, με το Vita να συνεχίζει να "παρακολουθεί" και να προβάλλει στην οθόνη του τις πληροφορίες λειτουργίας του αγωνιστικού.

Ο Rogers ανέφερε βέβαια και ευκολότερους, λογικότερους τρόπους συνεργασίας, όπως π.χ. τη χρήση του Vita ως κανονικό, κανονικότατο χειριστήριο για το PS3 (αφού ενσωματώνει όλους τους αισθητήρες του DualShock3), με το πρόσθετο πλεονέκτημα της οθόνης για προβολή περισσότερης πληροφορίας από έναν τίτλο. Επιβεβαιώθηκε κάτι άλλο που περιμέναμε, η υποστήριξη και στο Vita της λειτουργίας Remote Play του PSP, ενώ ο Rogers σημείωσε πως η Sony προσφέρει την απαραίτητη υποδομή σε κώδικα, ώστε και οι δημιουργοί υπαρχόντων τίτλων του PS3 να προσθέσουν "εκ των υστέρων" (retrofit) υποστήριξη του PlayStation Vita με πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν θα καταφέρουν οι δημιουργοί games να βρουν σχετικά σύντομα εκείνες τις αληθινά πρωτότυπες, ενδιαφέρουσες "συνδυαστικές" λειτουργίες που θα παρακινήσουν τους gamers στην αγορά τόσο του Vita, όσο και τίτλων με αυτές τις συνέργειες. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ