H GamesCom 2011 σε τίτλους

Οι σημαντικές ειδήσεις της έκθεσης, σε ένα σημείο

Η μεγαλύτερη έκθεση για τα video games που διοργανώνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, η GamesCom, μπορεί να μην έχει το... glitz της αμερικανικής E3, δεν παύει όμως να είναι μία ουσιαστική ευκαιρία για την αγορά του home entertainment να αποκαλύψει όσα τελευταία επιθυμεί πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της εορταστικής περιόδου. Το Αθηνόραμα Digital δεν παρέστη σ' αυτήν - και οι ειδήσεις που προέκυψαν δεν ήταν τελικά πολλές - παραθέτουμε όμως τις σημαντικότερες που προέκυψαν στο πλαίσιό της, ώστε οι φίλοι και οι φίλες του να έχουν μία συνοπτική εικόνα του πώς διαμορφώνεται η αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης εν όψει Χριστουγέννων. Έχουμε και λέμε, λοιπόν!

- Η Sony απέδειξε πως εννοεί να ακολουθήσει επιθετική εμπορική πολιτική με το PlayStation3, μειώνοντας την προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης των δύο μοντέλων PS3 κατά €50 περίπου. Το μοντέλο με τον σκληρό δίσκο των 160 GB, λοιπόν, θα πωλείται πλέον αντί €249, ενώ το μοντέλο με σκληρό δίσκο των 320 GB αντί €299. Με άλλα λόγια, η αντιπαράθεση με το Xbox 360... "χτυπάει κόκκινο" φέτος! Λεπτομέρειες και η γνώμη μας στο σχετικό άρθρο.

- Με το PlayStation Vita να μην αναμένεται ως τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο στην Ευρώπη, η Sony έκανε μία κίνηση τακτικής και στην κατηγορία των φορητών PlayStation, ανακοινώνοντας τη διάθεση του PSP E-1000. Ο σχεδιασμός του είναι παρόμοιος με του παρόντος PSP-3000, αλλά το περίβλημά του είναι από μαύρο ματ κι όχι γυαλιστερό υλικό (όπως του PS3 Slim), ενώ έχει αφαιρεθεί η ασύρματη σύνδεση Wi-Fi, ώστε να επιτευχθεί η ελκυστικότατη τιμή κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των €100. Λεπτομέρειες και η γνώμη μας και γι' αυτό στο σχετικό άρθρο.

- Η Nintendo ανακοίνωσε επίσης νέο μοντέλο Wii. Πρόκειται για ένα ελαφρά ανασχεδιασμένο, ακόμη μικρότερο σε μέγεθος σύστημα, το οποίο φυσικά διατηρεί τη συμβατότητά του με όλα τα games και τα περιφερειακά του παρόντος Wii. Για να επιτύχει αυτόν τον ανασχεδιασμό (που βέβαια συνδέεται και με μείωση κόστους κατασκευής) η ιαπωνική εταιρεία θυσίασε τη συμβατότητα με games και περιφερειακά του Gamecube, του παλιότερου, εμπορικά αποτυχημένου συστήματός της. Μικρό το κακό, ειδικά αν η Nintendo ανακοινώσει σύντομα και μείωση τιμής του Wii, με το καινούργιο μοντέλο δηλαδή, στα €99. Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος να "μπει φρένο" στη μεγάλη πτώση των πωλήσεων του Wii... εκτός αν όντως η ιαπωνική εταιρεία οδηγεί σε "ευθανασία" το σύστημά της, εν όψει του επερχόμενου Wii U.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ