H GamesCom 2011 σε τίτλους

Οι σημαντικές ειδήσεις της έκθεσης, σε ένα σημείο

- H Sony δείχνει να αντιλαμβάνεται πως, εν έτει 2011-2012, το PlayStation Vita ως φορητό σύστημα θα πρέπει να μην στερείται τα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης που θεωρούμε πια αναπόσπαστο τμήμα της χρήσης των smartphones. Γι' αυτό και επιβεβαίωσε ότι, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του στα καταστήματα, το Vita θα έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές για Facebook, Twitter και FourSquare (και αργότερα θα υπάρξει υποστήριξη για περισσότερα social networks μέσω πρόσθετων apps). Σημαντικό bonus: το Vita θα προσφέρει σύστημα chat μεταξύ των παικτών σε όλα τα games, κάτι που παραμένει σταθερό αίτημα των κατόχων PlayStation3, επίσης από την πρώτη μέρα!

- Άλλα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σχετικά με το PlayStation Vita. Το νέο φορητό σύστημα της Sony ενσωματώνει τελικά 512 ΜΒ μνήμης (και 128 ΜΒ μόνο για τα γραφικά) και όχι 256, όπως είχε "διαρρεύσει" από... καλοθελητές πριν από κάποιο καιρό. Η Sony σκοπεύει να διαθέτει όλα ανεξαιρέτως τα games του και μέσω PlayStation Store (δεν θα υπάρχει δηλαδή τίτλος που θα κυκλοφορήσει μόνο σε μορφή κάρτας μνήμης στα καταστήματα), ενώ προσιτή για τους ανεξάρτητους δημιουργούς games κρίνεται η τιμή που η ιαπωνική εταιρεία έχει θέσει για το σύστημα ανάπτυξης τίτλων σε Vita (λιγότερα από €2500).

- Σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο της Gamescom, ο Robin Burrowes (διευθυντής marketing της Microsoft για την Ευρώπη) επιβεβαίωσε πως το Xbox Live έχει να επιδείξει πλέον 35 εκατομμύρια μέλη. Ο αριθμός είναι εκπληκτικός, αν και η αμερικανική εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει πόσα από αυτά τα μέλη έχουν την επί πληρωμή συνδρομή Gold, και πόσα τη δωρεάν Silver. Ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο: ο Burrowes δήλωσε πως η Microsoft συγκεντρώνει πλέον περισσότερα χρήματα από την πώληση extra υλικού για games, παρά από τις Gold συνδρομές. Σκέφτεται το Redmond να προσφέρει τα προνόμια των πληρωμένων συνδρομών (ουσιαστικά το online gaming) δωρεάν, ώστε να εξουδετερώσει μια για πάντα το πλεονέκτημα του PlayStation Network σε αυτόν τον τομέα; Μακάρι!

- Και ένα τελευταίο.. προσωπικό favorite. To Soul Calibur V, το νέο κεφάλαιο στη σειρά των φημισμένων fighting games της Namco, αρχίζει σιγά-σιγά να "παίρνει σάρκα και οστά". Σημαντικοί χαρακτήρες περασμένων SC, όπως ο Mitsurugi, o Maxi, η Tira, ο Voldo, ο Siegfried, η Hilde και η Ivy έχει ήδη επιβεβαιωθεί πως θα είναι παρόντες, ενώ έχουν επιδειχθεί ως τώρα 4 νέοι χαρακτήρες - οι Patroklos, Pyrrha, Natsu και Zwei - με προοπτική για τουλάχιστον άλλους τόσους νέους μαχητές να αποκαλύπτονται το επόμενο διάστημα. Τα μέχρι στιγμής trailer επιβεβαιώνουν περισσότερο "κινηματογραφική" απόδοση των ειδικών κινήσεων κάθε μαχητή, αλλά και εμπλουτισμένη τη λειτουργία που επιτρέπει στους παίκτες να σχεδιάσουν δικούς τους χαρακτήρες. Ο τίτλος είναι προγραμματισμένος για κυκλοφορία την άνοιξη του 2012 για PS3 και Xbox 360... και δεν μπορούμε να περιμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ