E3 2011: η παρουσίαση της Sony

Το PS Vita ξεκινά, το PS3 επιστρέφει δριμύτερο

Είναι γεγονός ότι η Sony ήλθε στο Los Angeles φέτος με βλέψεις και ίσως δεσμεύσεις τελείως διαφορετικές απ' ότι οι Microsoft και Nintendo - για μία σειρά από λόγους. Σίγουρα κάτω από άλλες συνθήκες και όρους. Από τη μία πλευρά λόγω του... "ελέφαντα στο δωμάτιο", σύμφωνα με την σαξονική έκφραση: την αναστολή λειτουργίας του PlayStation Network λόγω των στοχευμένων επιθέσεων από hackers, που δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα όλων των ειδών στην ιαπωνική εταιρεία. Από την άλλη πλευρά λόγω του διαδόχου του PSP, του μέχρι πρόσφατα λεγόμενου NGP, ο οποίος είχε μεν ανακοινωθεί στις αρχές της χρονιάς αλλά έκτοτε ελάχιστα στοιχεία είχαμε μάθε γι' αυτόν. Παράλληλα, η Sony έπρεπε να αποδείξει έμπρακτα ότι συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά το PlayStation3 και τις Δικτυακές υπηρεσίες του, το PlayStation Move και την εικόνα 3D. Πώς τα πήγε σε όλα αυτά, λοιπόν;

Προς τιμήν της, η Sony στη συνέντευξη Τύπου της Ε3 έκανε το δύσκολο αλλά σωστό: δεν "έκρυψε κάτω από το χαλί" τα προβλήματα του Απριλίου και Μαΐου με το PSN, αλλά τα αναγνώρισε, απολογήθηκε (για πολλοστή φορά) γι' αυτά και διαβεβαίωσε την πρόθεσή της να θωρακίσει την ασφάλεια του, να αποζημιώσει το κοινό των PlayStation και να το κρατήσει προστατευμένο από μελλοντικά τέτοια ενδεχόμενα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sony Computer Entertainment America, τον Jack Tretton, το 90% των μελών του PlayStation Network έχει ήδη επιστρέψει στην κανονική χρήση του και η εταιρεία φιλοδοξεί να επαναφέρει το υπόλοιπο 10% με τα αποκλειστικά της games, νέες υπηρεσίες και συνδρομητικές προσφορές. Ο δρόμος προς την επανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού ξεκίνησε από το Memorial Sports Arena του Los Angeles χθες και, μακρύς ίσως, αλλά η Sony δείχνει αποφασισμένη να τον διαβεί με αυτοπεποίθηση. Όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο.

Προχωρώντας σε αυτά που μάς ενδιαφέρουν πιο πολύ από δω και πέρα, τα games αυτά καθ' αυτά, η Sony είχε να πει πολλά κι ενδιαφέροντα. Για το PlayStation3 δεν υπάρχει περιθώριο... παραπόνων για κανέναν: είχαμε την αναμενόμενα μεγαλοπρεπή επίδειξη του Uncharted 3, του πιο σημαντικού τίτλου της Sony φέτος, καθώς και του Resistance 3: και τα δύο υποστηρίζουν στερεοσκοπική εικόνα, το δεύτερο και PS Move, και δείχνουν εξαιρετικά. Νέος τίτλος-αποκάλυψη για το περιφερειακό ανίχνευσης κίνησης της Sony ήταν το Medieval Moves, το οποίο αξιοποιεί το Move με περισσότερο ενδιαφέροντες τρόπους με σκοπό να προσελκύσουν και τους αφοσιωμένους gamers, πέρα από το ευρύ κοινό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ