E3 2011: η παρουσίαση της Sony

Το PS Vita ξεκινά, το PS3 επιστρέφει δριμύτερο

Για το PlayStation3 είχαμε μία σειρά ανακοινώσεων και αποκαλύψεων νέων τίτλων - όλες ευπρόσδεκτες, έστω κι αν δεν υπήρξε κάτι... συνταρακτικό ακριβώς. Οι φήμες για τις επανεκδόσεις των δύο God of War για PSP, στο PS3 επιβεβαιώθηκαν... με τις νέες μάλιστα να υποστηρίζουν εκτός από υψηλής ευκρίνειας γραφικά και εικόνα 3D. To ίδιο ισχύει και για τις ανανεωμένες εκδόσεις των Ico και Shadow of the Colossus από το PS2, που θα κυκλοφορήσουν σε Blu-ray για PS3 το Σεπτέμβρη. Επιδείχθηκε demo του Starhawk, πνευματικού διαδόχου του τίτλου... εναέριας δράσης Warhawk που είχε συνοδεύσει το PlayStation Network στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, ενώ επιβεβαιώθηκε και μία νέα έκδοση της σειράς Sly Raccoon για PS3.

Ένα καινούργιο shoot' em up της CCP, της εταιρείας που έχει δημιουργήσει τον Δικτυακό τίτλο Eve Online, επιδείχθηκε και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS3. Ονομάζεται Dust 514 και, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα προσφέρει συμβατότητα και αλληλεπίδραση με το Eve Online για PC (!). Το πώς ακριβώς θα επιτυγχάνεται αυτό δεν έγινε σαφές από την παρουσίαση, αλλά - σε βασικό επίπεδο - η ιδέα δείχνει να είναι η εξής: ενώ ο τίτλος για PC επικεντρώνεται στις αστρικές μάχες, ο τίτλος για PS3 θα επικεντρώνεται στη δράση πρώτου προσώπου και τις συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και άλλες μαχητικές μονάδες, στην επιφάνεια των πλανητών. To Dust 514 ήταν ενδιαφέρουσα έκπληξη, διά της... απουσίας τους, πάντως, έλαμψαν τίτλοι για τους οποίους περιμέναμε με πιο πολλή ανυπομονησία ν' ακούσουμε, όπως το Twisted Metal, το The Last Guardian και το Journey.

Στη συνέντευξη Τύπου της Sony ομολογουμένως οι ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής games δεν είχαν φέτος την ίδια παρουσία που είχαν π.χ. στην αντίστοιχη της Microsoft. Υπήρξαν κάποια highlights, όπως αυτό της 2K Sports που επέδειξε τον τίτλο μπάσκετ NBA 2K12 με υποστήριξη PS Move (με τον Cobe Bryant επί σκηνής) και της Irrational Games με το BioShock Infinite (επίσης με υποστήριξη Move). Τα games εταιρειών όπως οι Electronic Arts, Activision, Ubisoft και Capcom επιδείχθηκαν πολλές φορές σε trailer, αλλά όχι επί σκηνής από εκπροσώπους τους, όπως παλιότερα. Η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου επικεντρώθηκε στα όσα η ίδια η Sony δημιουργεί και έπρεπε να επιδείξει φέτος, αλλά υπήρχε καλός λόγος γι' αυτό - κι αναφερόμαστε, φυσικά, στο διάδοχο του PlayStation Portable.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ