E3 2011: η παρουσίαση της Microsoft

Πολύ απ' όλα, επιτυχία σε όλα τα επίπεδα

Στη φετινή Ε3 η αμερικανική εταιρεία είχε, ομολογουμένως, ουκ ολίγα πράγματα να αποδείξει. Μετά από την προπέρσινη εμφάνισή της (όπου "έκλεψε την παράσταση" με την πρώτη παρουσίαση του Kinect) και την περσινή (όπου εν πολλοίς απογοήτευσε με την πρακτικά... απόλυτη έμφαση στο Kinect), η Microsoft είχε την... υποχρέωση, τρόπον τινά, να αποζημιώσει το κοινό που την έφερε στο επιτυχημένο σημείο που βρίσκεται σήμερα: τους αφοσιωμένους gamers. Συν τοις άλλοις, έπρεπε να αποδείξει πως οι δυνατότητες του Kinect δεν είναι μόνο αυτές που μέχρι στιγμής είδαμε, αλλά ότι έχει να επιδείξει περισσότερες σε games τόσο για το ευρύ κοινό, όσο και για τους αφοσιωμένους gamers. Τέλος, είχε την "αποστολή" να πείσει πως είναι νωρίς να μιλάμε για ένα... Xbox 720, καθώς το παρόν της σύστημα και το Kinect μαζί έχουν συνδυαστικά τη δυνατότητα να προσφέρουν εξαιρετικές ψυχαγωγικές εμπειρίες για τουλάχιστον 3 ή 4 χρόνια ακόμη. Πώς τα πήγε, λοιπόν, ο κολοσσός του Redmond με όλα τα παραπάνω;

Όσον αφορά στους αφοσιωμένους gamers, έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα πρέπει να έχουν κανένα παράπονο από τη Microsoft φέτος. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η παρουσίασή της ξεκίνησε με κορυφαία games που απευθύνονται κυρίως σε αυτούς, όπως το καινούργιο Call of Duty, το επόμενο Tomb Raider, το τρίτο Mass Effect, το νέο Ghost Recon. Παρούσες βέβαια ήταν και οι καθιερωμένες "δυνάμεις" του gaming, όπως η Electronic Arts με τους αθλητικούς της τίτλους και η Ubisoft με την αμέριστη υποστήριξή της στο Kinect σε όλους σχεδόν τους τίτλους της στο μέλλον. Όμως το πρώτο και κύριο μήνυμα μέσα στα πρώτα 20 λεπτά της παρουσίασης της Microsoft είναι πως το κλασικό, αγαπημένο χειριστήριο... ζει και βασιλεύει στον κόσμο του Xbox 360. Και - για να είμαστε ειλικρινείς - δηλώνουμε απεριόριστη ικανοποίηση γι' αυτό.

To γεγονός, ωστόσο, ότι το Xbox 360 πρέπει να διευρύνει ακόμη περισσότερο το κοινό του αν θέλει να έχει τον πολύ σημαντικό ρόλο που κέρδισε και για τα επόμενα 3-4 χρόνια, δεν είναι κάτι που η Microsoft αγνοεί. Γι' αυτό και προσφέρει με την επόμενη αναβάθμιση λογισμικού του Xbox 360 μία σειρά από νέες λειτουργίες και δυνατότητες στο σύστημά της. Μία είναι ο φωνητικός έλεγχος για την μετακίνηση στα μενού επιλογών και την αναπαραγωγή των πολυμέσων του, μία δεύτερη είναι η εγγενής πλέον υποστήριξη του YouTube για θέαση των video του (και σε υψηλή ευκρίνεια), καθώς και οι νέες συνεργασίες τηλεοπτικού περιεχομένου της Microsoft, όπως αυτή με το γαλλικό Canal+ και το αγγλικό Sky. Ενδιαφέρουσα και η προσθήκη ανεύρεσης περιεχομένου φωνητικά, σε όλο το περιεχόμενο του Xbox Live - ταινίες, μουσική και games - με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης Bing.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ