E3 2011: η παρουσίαση της Microsoft

Πολύ απ' όλα, επιτυχία σε όλα τα επίπεδα

Στο δεύτερο τμήμα της παρουσίασής της η Microsoft φυσιολογικά επικεντρώθηκε στο πώς θα επιδιώξει να έχει πλεονεκτική θέση απέναντι στη Sony τη φετινή εορταστική περίοδο: με άλλα λόγια, στα δικά της games που είναι αποκλειστικά δημιουργημένα για το Xbox 360. Για το Gears of War 3, πιθανότατα το... "βαρύ πυροβολικό" της για τα Χριστούγεννα, γνωρίζαμε ήδη - παρ' όλα αυτά, ο τίτλος της Epic δεν απέτυχε να εντυπωσιάσει εκ νέου τους πάντες, επιδεικύοντας την ωριμότητα του Xbox 360 ως φορμά και των δυνατοτήτων του στα games αυτού του είδους.

Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώθηκε επίσημα το Halo Anniversary, η επετειακή και αναδημιουργημένη έκδοση του αρχικού Halo σε υψηλή ευκρίνεια (διαθέσιμη στα μέσα Νοεμβρίου), το Ryse της Crytek (τίτλος Kinect αλλά... αιματοβαμμένος!) και το Fable: The Journey (επίσης φιλικό προς το Kinect με ημερομηνία κυκλοφορίας απροσδιόριστη μέχρι στιγμής). Πάρα πολύ σκληρό ανταγωνισμό στο Gran Turismo 5 φέτος δείχνει ικανό να προσφέρει, δε, το Forza MotorSport 4, το οποίο είναι τεχνικά ανώτερο από ποτέ και με περισσότερες επιλογές παιχνιδιού από κάθε άλλη έκδοση.

Έχοντας καλύψει τους αφοσιωμένους gamers για το επόμενο διάστημα, η Microsoft ήταν σε θέση να εστιάσει και πάλι στο Kinect - με ενδιαφέροντες αποκλειστικούς τίτλους όπως το Disney Adventures (όλοι σχεδόν οι γνωστοί χαρακτήρες παρόντες), το εντυπωσιακό Star Wars (ανιχνεύει τόσο την κίνηση όσο και τη φωνή του παίκτη), ακόμη και την... cult επιτυχία Minecraft, με πλήρη υποστήριξη στο Kinect. Για το... αληθινά ευρύ κοινό, περισσότερο κατανοητός και θελτικός παιδικός τίτλος δεν νομίζουμε να υπάρχει από το πολύ όμορφο Sesame Street: Once Upon A Monster (δημιουργία του ταλαντούχου Tim Schafer), επίσης αποκλειστικός για το Kinect.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ