Ε3 2011: Εντυπώσεις από το SF Χ Tekken

Γροθιές, κλωτσιές και... γέφυρες

Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να αμφισβητήσουν πως η κατηγορία των fighting games κινούνταν σε δρόμο ολοφάνερα κατηφορικό - τόσο από πλευράς δημιουργικής όσο και δημοτικότητας - πριν η Capcom κυκλοφορήσει το 2009 το Street Fighter IV. Η επιτυχία του, ωστόσο, ήταν το... ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν η συγκεκριμένη συνομοταξία τίτλων για να επανέλθει στο προσκήνιο και, μάλιστα, να διευρύνει το κοινό της. Δικαίως λοιπόν η επιλογή της Capcom - όσο κι αν φαίνεται αρχικά εμπορική και όχι ακριβώς... καινομική - να συνδυάσει τη σειρά των Street Fighter με αυτή των Tekken της Namco αξίζει προσοχής: ο,τιδήποτε η πρώτη κάνει για να κρατά το ενδιαφέρον του κοινού για τα fighting games αμείωτο, ευπρόσδεκτο. Εμείς, πάντως, όντας... οπαδοί του είδους, δεν χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε αρκετά με την προέκδοση του Street Fighter X Tekken που διέθεσε η Capcom στον εκθεσιακό χώρο της Ε3 - οι πρώτες εντυπώσεις μας, λοιπόν, ακολουθούν.

Όπως είχαμε διαπιστώσει και από την πρώτη φορά που η Capcom αποκάλυψε τον νέο της τίτλο, είναι το Street Fighter που "φιλοξενεί" στον κόσμο του το Tekken: με άλλα λόγια, τόσο το εικαστικό στυλ, όσο και ο τρόπος χειρισμού και η γενικότερη "αίσθηση" είναι πολύ κοντά στο Street Fighter IV και όχι κάποιο Tekken. Το αντίστροφο αναμένουμε να συμβεί όταν η Namco παρουσιάσει το Tekken X Street Fighter το 2012, αλλά για την ώρα το στοίχημα ανήκει στην Capcom και είναι... τριπλό. Πώς (α) θα αναπαραστήσει επί της οθόνης τις χαρακτηριστικές κινήσεις των μαχητών του Tekken σε 2.5 διαστάσεις, πώς (β) θα "περάσει" τα σετ των κινήσεων αυτών στο χειρισμό με τρόπο που αυτά να φαίνονται οικεία στους "βετεράνους" των Tekken και (γ) πώς θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στα αντίστοιχα σετ κινήσεων των χαρακτήρων των Street Fighter, χωρίς να αλλοιώσει το δικό τους, γνώριμο στυλ;

Η απάντηση και για τα τρία ερωτήματα είναι μία και απλή: θα δημιουργηθεί ένα εξισορροπημένο... remix όλων των παραπάνω, ώστε το Street Fighter X Tekken να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα οικεία στοιχεία και στα δύο "στρατόπεδα" παικτών. Ξεκινώντας από το εικαστικό στυλ, αυτό μοιάζει πολύ με του Street Fighter IV: αδρές γραμμές, τονισμένα α λα καρτούν χαρακτηριστικά, παστέλ χρώματα, αλλά και... "υγρά" (!) ειδικά εφέ στις ειδικές κινήσεις αντί για αυτά του "μελανιού" στο SFIV. Τα γραφικά του SF X Tekken δείχνουν, μάλιστα, ακόμη πιο λεπτομερή σε σημεία από του SFIV, ενώ είναι και πιο "σκούρα" στους τόνους που χρησιμοποιούνται. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην αναπαράσταση των χαρακτήρων του Tekken στο στυλ αυτών του Street Fighter: είναι "ευθυγραμμισμένοι" με το cartoony στυλ, αλλά άμεσα αναγνωρίσιμοι και θαυμαστά φροντισμένοι μέχρι και το μικρότερό τους στοιχείο. Πρόκειται ολοφάνερα για ένα από τα ομορφότερα fighting games των τελευταίων ετών, ακόμη και σε αυτή την πρώιμη μορφή του. Πιστεύουμε πως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012, όταν να θα κυκλοφορήσει δηλαδή, θα είναι άκρως εντυπωσιακό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ