E3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Sony

PlayStation Move, 3D και πιο πολλή ουσία

Η ιαπωνική εταιρεία ήταν η μόνη εκ των τριών μεγάλων "μονομάχων" στο χώρο της ηλεκτρονικής διασκέδασης που φέτος... ετοίμασε βαλίτσες για την Ε3, των οποίων το περιεχόμενο λίγο ή πολύ το γνωρίζαμε. Μόνη πιθανότητα μεγάλης έκπληξης ή αποκάλυψης θα μπορούσε να είναι μία σχετική με τον διάδοχο του PSP, όμως η Sony δεν καταστρώνει τα σχέδιά της βάσει του τί φημολογείται στο Web, οπότε κάτι τέτοιο αποκλείστηκε γρήγορα. Παραδόξως, ωστόσο, η συνέντευξη Τύπου της ιαπωνικής εταιρείας όχι μόνο δεν στερήθηκε περιεχομένου, αλλά είχε σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που είχαμε συνηθίσει να παραλαμβάνουμε σε άλλες χρονιές. Ως εκ τούτου, η... super εντυπωσιακή εμφάνιση, που π.χ. θα επισκίαζε τις δύο ανταγωνιστικές της με διαφορά, δεν ήταν. Ήταν όμως η περισσότερο ουσιαστική.

Κατ' αρχήν, έτσι για αλλαγή, η όλη διαδικασία ξεκίνησε γρήγορα και μετέβη απευθείας στα ενδιαφέροντα πράγματα. Δεν είχαμε εκείνο το βαρετό μισάωρο άλλων ετών, που η τεράστια οθόνη της αίθουσας γέμιζε με γραφήματα και ποσοστά, αριθμούς πωλήσεων συστημάτων και τίτλων. Ο Jack Tretton, διευθυντής marketing της Sony Αμερικής, προσπέρασε πάρα πολύ γρήγορα αυτού του είδους τα στοιχεία για να δώσει έμφαση στον πολυδιάστατο χαρακτήρα του PS3, το οποίο - σύμφωνα με τον ίδιο - είναι το μόνο που προσφέρει κάτι για όλους, έχει ρόλους πολλαπλούς, είναι έτοιμο για τη μετάβαση σε εικόνα 3D και έχει το υψηλότερο ποσοστό κατόχων που αξιοποιούν το Internet και τις υπηρεσίες που στηρίζονται σε αυτό (όπως το PlayStation Network).

Κατά δεύτερον - και σε μεγάλη αντίθεση με ό,τι έπραξε φέτος η Microsoft με το Kinect - η Sony έδωσε εξίσου μεγάλο βάρος στα games για gamers με αυτό που έδωσε σε games που αξιοποιούν το PlayStation Move. Έγινε εκτενής αναφορά στο Killzone 3, στο Motorstorm Apocalypse, στο Gran Turismo 5, στο LittleBigPlanet 2 και το Infamous 2, όλα παραγωγές πρωτίστως για gamers. Στο ίδιο πλαίσιο επιβεβαιώθηκε η συλλογή-remake σε υψηλή ευκρίνεια των Sly Racccoon του PS2, επιδείχθηκε το God of War Ghost of Sparta για το PSP, αλλά και το Δικτυακό Final Fantasy XIV. Τα Medal of Honor και το Mafia II, δε, έδωσαν το παρόν όχι μόνο ως hardcore τίτλοι, αλλά και ως games που θα προσφέρουν περιεχόμενο αποκλειστικό στο PS3.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ