E3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Sony

PlayStation Move, 3D και πιο πολλή ουσία

Το PlayStation Move, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μην τύχει εκτενούς αναφοράς, καθώς θα συγκρουστεί με το Kinect της Microsoft για το Xbox 360 στην ίδια χρονική περίοδο του έτους. Η εκτενής αναφορά έγινε εστιάζοντας μάλιστα στα games και όχι στην τεχνολογία αυτή καθ' αυτή. Επιδείχθηκε ένα όμορφο arcade adventure, για πρώτη φορά εμφανιζόμενο και ειδικά ανεπτυγμένο για το Move, το Sorcery. Τέθηκαν και πάλι ως παραδείγματα τα αθλητικά mini-games και τα party games που μάλλον ως... υποχρεωτικά αντιμετωπίζουν πια και οι τρεις εταιρείες του χώρου. Τέθηκαν όμως ως παραδείγματα και πλήρη games φωτορεαλιστικών γραφικών, περισσότερο "ενήλικου" στυλ, όπως το The Fight. Επιβεβαιώθηκε, τέλος, η δυνατότητα χρήσης του Move σε τίτλους αμιγώς για gamers, όπως τα SOCOM 4, Tiger Woods PGA Tour Golf 11 και Resident Evil Gold Edition.

Στο πλαίσιο παρουσίασης του Move επιβεβαιώθηκε το κόστος του στις διάφορες εμπορικές μορφές που θα κυκλοφορήσει (όλες οι λεπτομέρειες εδώ), επιβεβαιώθηκε ωστόσο και η φήμη σχετικά με το PlayStation Plus, τη συνδρομητική επέκταση του παρόντος PSN που προσφέρει μία σειρά από extra δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Η αναφορά στο σχέδιο marketing της Sony Αμερικής προκειμένου να ενισχυθεί η προώθηση και οι πωλήσεις των PSP και PSPgo δεν ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους και κατ' επέκταση Έλληνες gamers, ενδιαφέρει όμως η οριστικοποίηση της ημερομηνίας κυκλοφορίας και τα τελικά... stats του Gran Turismo 5.

Σε μία συνέντευξη Τύπου της Sony όπου κεντρικό ρόλο είχε το PlayStation3, δεν θα μπορούσε παρά να γίνει ειδική αναφορά και στην απεικόνιση 3D - αφού αυτό είναι το πρώτο σύστημα που την υποστηρίζει ήδη και η 3D εικόνα βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων της ιαπωνικής εταιρείας συνολικά. Επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη στερεοσκοπικής απεικόνισης σε τρεις ΑΑΑ τίτλους της - τα Gran Turismo 5, Killzone 3 και MotorStorm Apocalypse - καθώς και στην υψηλής ευκρίνειας συλλογή των Sly Raccoon. Υποστήριξη όμως στην εικόνα 3D παρέχουν και τίτλοι ανεξάρτητων εταιρειών, όπως το πολυαναμενόμενο Crysis 2 της EA, τα Ghost Recon Future Soldier και Shaun White Skateboarding της Ubisoft, αλλά και τα Mortal Kombat και Tron Evolution των Warner και Disney αντίστοιχα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ